ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ζέττα Μάκρη: Το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεπερνάει το 83%

 



makthes.gr
Έλενα Αποστολίδου
 Τα σχολεία «καθρέφτης» της κοινωνίας, στόχος μας να παραμείνουν ανοιχτά

Στο μικρό αριθμό τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή , αλλά και τα πρωτόκολλα που έχει υιοθετήσει το υπουργείο Παιδείας για να διασφαλίσει την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή. Όπως δηλώνει, το υπουργείο επενδύει στη «διενέργεια πολλών τεστ, για την ανίχνευση , απομόνωση και περιορισμό της διασποράς», ενώ επισημαίνει την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν και εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που δεν το έχουν κάνει, τονίζοντας παράλληλα το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ξεπερνάει το 83%.

Η κ. Μακρή αναφερόμενη στο ζήτημα των αυξημένων μολύνσεων που καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, κάνει λόγο για «αντανάκλαση της κοινωνίας στα σχολεία», επισημαίνοντας πως στις περιοχές με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα είναι υψηλότερα. Η υφυπουργός Παιδείας θέτει για ακόμα μία φορά τον στόχο του υπουργείου, που είναι τα σχολεία «να παραμείνουν ανοιχτά», κάτι που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα στα παιδιά κάτω των 18 ετών την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου ξεπέρασαν το 25% των συνολικών κρουσμάτων. Το υπουργείο επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει μαζική διασπορά», ωστόσο καταγράφεται έντονη ανησυχία και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα που παρουσιάζει ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων. Πώς θα κινηθεί το υπουργείο, υπάρχουν σκέψεις από την πλευρά σας να προχωρήσετε στο κλείσιμο σχολικών μονάδων;

Επιτρέψτε μου να αναδιατυπώσω την αρχή της πρότασης «Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως...» γιατί δεν είναι το υπουργείο Παιδείας που δηλώνει αλλά τα ίδια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δηλώνονται σε ειδική πλατφόρμα. Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το ποσοστό αναστολής λειτουργίας σε σύνολο τμημάτων, για τα κλειστά τμήματα αλλά και για τις αντίστοιχες ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή, έχουμε 8 μόνο κλειστά τμήματα λόγω κορονοίού σε πάνω από 8ο.οοο τμήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Στόχος όλων μας είναι η σχολική χρονιά να κυλήσει με ασφάλεια και τα σχολεία μας να παραμείνουν ανοιχτά.

Το υπουργείο Παιδείας μετουσιώνει σε πολιτική απόφαση τις εισηγήσεις των ειδικών, σε στενή συνεργασία και με σεβασμό στις επιστημονικές και εμπεριστατωμένες υποδείξεις τους. Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο, επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορονοίού και διασφαλίζουμε τη μέγιστη προστασία της σχολικής κοινότητας.

Ωστόσο, τα σχολεία μας αποτελούν τον καθρέπτη της κοινωνίας, όπου έχουμε, δηλαδή, χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα είναι υψηλότερα. Στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς μας, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την άμεση ανταπόκριση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα σε ποσοστό που έχει ξεπεράσει το 83%. Επιπλέον, υπολογίζοντας και ένα ποσοστό εκπαιδευτικών της τάξης του 5%, που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, προκύπτει ένα ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό κάλυψης της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στον κορονοϊό. Ωστόσο δεν σταματάμε να προτρέπουμε τους ελάχιστους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν αλλά και τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και να επωφεληθούν από το τεράστιο αυτό δώρο της επιστήμης.

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και η ιχνηλάτηση κρουσμάτων

Το ζήτημα των κρουσμάτων στα σχολεία και των συγχωνεύσεων συζητήθηκε στη Βουλή, έπειτα από επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Γιάννης Δελής αντίστοιχα. Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για 20 χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία σε ενάμιση μήνα λειτουργίας τους, ενώ ο κ. Δελής αναφέρθηκε στα «υπερπληθή τμήματα μαθητών». Η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή, από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, δηλώνοντας πως ο αριθμός των κλειστών σχολικών τμημάτων είναι μονοψήφιος. Ο κ. Φίλης ζήτησε την αραίωση των τμημάτων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ιχνηλάτησης των κρουσμάτων στα σχολεία και τη διασπορά του ιού στις οικογένειες και την κοινότητα. Όπως είπε «πριν μία εβδομάδα είχαμε την παραδοχή του υπουργείου ότι 200 χιλιάδες μαθητές στοιβάζονται εν μέσω πανδημίας σε τμήματα 25 και άνω μαθητών. Βεβαίως, με τις συγχωνεύσεις που συνεχίζονται ασταμάτητα, ο αριθμός θα αυξηθεί κι άλλο».

Στη διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφέρθηκε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λέγοντας πως «έξαρση του κορονοϊού καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη». Η ίδια μίλησε και για τα τεστ και την αποτελεσματικότητά τους ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς. «Έχουμε θέσει σε εφαρμογή σε συνεργασία με τους ειδικούς ένα αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει πάρα πολλά τεστ. Ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να περιορίσουμε τον ιό είναι να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Είναι ο μόνος τρόπος να απομονωθεί ο ιός», δήλωσε.
*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 7 Νοεμβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: