ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Αλέξανδρος Κόπτσης: Παρά τις απουσίες 2.300 εκπαιδευτικών δεν χάθηκε ούτε ώρα μαθημάτων


Αξιότιμε, κ. Γενικέ,
Επειδή..."η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ολόκληρο ψέμα" και η "τέχνη της γενικολογίας" δεν "περνάει" στην εποχή της πανταχόθεν προσφερόμενης ενημέρωσης, να ξεκαθαρίσουμε-για την αποκατάσταση της αλήθειας, που είναι μονόδρομος στη σχέση μας με τα παιδιά και τους γονείς- να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι ΧΑΘΗΚΑΝ και ΧΑΝΟΝΤΑΙ καθημερινά ΠΟΛΛΕΣ διδακτικές ώρες, ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, αλλά δεν χάθηκαν ώρες υποχρεωτικού ωραρίου, αφού οι ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ αντικαταστάθηκαν από ΩΡΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ...
Οι μαθητές/μαθήτριες λένε: "Χάσαμε μάθημα" και αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Οι εκπαιδευτικοί το γνωρίζουμε, ας το μάθουν και οι πολίτες...
Χωρίς ωραιολογίες, εξωραϊσμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα... για την ώρα, εμείς οι εκπαιδευτικοί, διατηρούμε τα σχολειά μας ανοιχτά!
Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος


Πηγή: ΕΡΤ
Ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα διαβίβασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, τονίζοντας ότι τεράστια διασπορά απετράπη από το 1,6 εκατομμύριο self test που διενεργήθηκαν και αποκάλυψαν 15.547 κρούσματα, πριν από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τα σχολεία έχουν επάρκεια self test χάρη στον συχγρονισμό εκπαιδευτικών με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που χθες έδωσε και την τελική προμήθεια ώστε να μην μείνει κανείς δικαιούχος χωρίς έλεγχο για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια τόνισε:

Μέσα σε ένα 24ωρο καλύψαμε 2.300 κενά από τις απουσίες εκπαιδευτικών χωρίς να παρατηρηθεί καμία αρρυθμία και αντιμετωπίζοντας παράλληλα την υπερζήτηση των self test.

Είμαστε για όλα έτοιμοι, πρόσθεσε ο κ. Κόπτσης καθώς όπως είπε ενδέχεται να υπάρξει και μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων.

Τα προβλήματα είναι πολύ μικρότερα από το κέρδος που υπάρχει με ανοιχτά σχολεία, επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι η Νίκη Κεραμέως ανήγγειλε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών από τέλος αυτής εβδομάδας μέχρι τα μέσα της επόμενης.

Η λίστα είχε ήδη ετοιμαστεί με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν τόπο προτίμησης κι έτσι σε τρεις ημέρες θα διοριστούν. Χθες ανακοινώθηκαν οι 1200 και σήμερα οι επόμενοι, είπε ο κ. Κόπτσης, υπενθυμίζοντας ότι συνολικά φέτος έγιναν πάνω από 50.000 προσλήψεις και διορισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: