ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση-Ενημέρωση από τη συναδέλφισσα Βασιλική Μαλέα

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
 Με  αφορμή την ανάρτηση και την ανάκληση ανάρτησης καταγγελίας μιας συναδέλφου κατά του αιρετού της ΔΑΚΕ στον ισόχωρο του Συλλόγου θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς. Είναι λυπηρό πως κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός, αντί να σκύψουν με σοβαρότητα στα προβλήματα που ανακύπτουν.

Ήμουν ένα από τα μελή που ζήτησε να γίνει ανάκληση της ανάρτησης. Η αρχική μου τοποθέτηση ήταν πως έπρεπε  να παραμείνει και ας απαντούσε ο συνάδελφος, όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του και κατάλαβα πως ήταν αδύνατο να υπερασπιστεί τον εαυτό του για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους, ζήτησα να ανακληθεί η ανάρτηση ως τη συνεδρίαση του ΔΣ , γιατί πεποίθηση μου είναι πως είναι άδικο και αντιδημοκρατικό κάποιος να καταγγέλλει και ο καταγγελλόμενος να μην μπορεί να απαντήσει για οποιοδήποτε λόγο.

Πέρα λοιπόν από προσωπικά και μικροπαραταξιακά οφέλη που πίστευα ότι θα μπορούσα να αποκομίσω θεώρησα πως έπρεπε να γίνει πρώτα η συζήτηση εντός των θεσμικών οργάνων. Εξάλλου οι καταγγελίες καλό θα είναι να συζητιούνται πρώτα μέσα στα θεσμικά μας όργανα που κυρίαρχο στόχο έχουν τη διασφάλιση της συνοχής και της ενότητας του κλάδου .

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει και από την καταγγελία είναι ο σκοπός και η λειτουργία του blog του Συλλόγου. Είμαστε επιστήμονες, δάσκαλοι της νέας γενιάς και όλοι καλό είναι να προβληματιστούμε και να έχουμε θέση πάνω στο θέμα.  Είμαστε στην αρχή μιας ιδιότυπης Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας των μέσων και όχι της συμμετοχής και της ανθρώπινης επικοινωνίας. Και εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος. Γιατί ναι μεν το διαδίκτυο δίνει δυνατότητα έκφρασης, αλλά ταυτόχρονα αποστασιοποιημένο από την προσωπική επαφή, μπορεί να γίνει προσβλητικό και εκφοβιστικό.

Φαίνεται πως κάποιοι εκσυγχρονιστές συνάδελφοι έχουν ξεπεράσει αυτές τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς. Εγώ, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν τα κατάφερα. Συχνά ανησυχώ, θυμώνω, φοβάμαι για το που οδηγούμαστε. Είναι πολύ λεπτές οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην ενημέρωση , την ελεύθερη έκφραση και την παραπληροφόρηση και τη σπίλωση. 

Θα ήθελα μέσα από αυτές τις σκέψεις να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το μέσο που δίνει απεριόριστες δυνατότητες , κρύβει όμως και πολλούς κινδύνους.

Η πρόταση μου ήταν να λειτουργήσει ως βήμα επιστημονικού, συνδικαλιστικού διάλογου και ως φορέας πολιτισμού. Επίσης τη λειτουργία μιας τριμελούς διαπαραταξιακής ομάδας- επιτροπής που θα συζητά τα θέματα που θα αναρτώνται και θα ετοιμάσει μια εισήγηση για το σκοπό και τη λειτουργία  του BLOG που θα συζητηθεί ίσως σε επόμενη Γ.Σ . Κύριο μέλημα και ανησυχία μου ήταν η ενότητα και η καλλιέργεια αλληλεγγύης ανάμεσα μας και όχι  η φίμωση των συναδέλφων .
Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: