ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Στην Ιβηρική χερσόνησο, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς!

Μασλάρης και Τέγου στην κεντρική Πορτογαλία, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Δήμου Καστοριάς.

Ο Δήμος Καστοριάς ως επικεφαλής εταίρος έργου «Little big things in Europe and in our local communities (Μικρά μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη και στις τοπικές μας κοινότητες)» που εγκρίθηκε από την ευρωπαϊκή επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος "Ευρώπη για τους πολίτες" θα συμμετέχει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Lousã της Πορτογαλίας από 14 έως 18 Μαρτίου 2015.
 Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα θεματικό πρόγραμμα δικτύωσης, που αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς μεταξύ διαφόρων ευρωπαϊκών δήμων και ενώσεων τοπικών αρχών από την Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Βέλγιο και Γαλλία για την ενίσχυση της κοινωνικής-οικονομικής ανάπτυξης τους, μέσα από την αξιοποίηση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών που έχουν προκύψει σε τοπικό επίπεδο. 
Στόχος είναι να παρουσιαστούν καλές πρακτικές, αλλά και παραδείγματα που αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως: η αλληλεγγύη, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, η αειφόρος ανάπτυξη και  η προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. Το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση έξι διακρατικών συναντήσεων εκ των οποίων η εναρκτήρια αλλά και η τελευταία εκδήλωση πραγματοποιούνται από το Δήμο Καστοριάς.

Σε κάθε μία από τις συναντήσεις προβλέπεται η συμμετοχή αντιπροσωπείας 6-8 ατόμων από το Δήμο Καστοριάς η οποία αποτελείται από αιρετούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η συμμετοχή των βασικών δρώντων στην τοπική ανάπτυξη των δήμων όσο και η εκπροσώπηση διαφόρων κοινωνικών φορέων.
 Η σύνθεση της αντιπροσωπείας διαφοροποιείται ανάλογα με το ειδικό αντικείμενο της εκάστοτε εκδήλωσης για την τοπική ανάπτυξη, προκειμένου να διασφαλίζεται η συνάφεια με το θέμα αλλά και η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Lousã θα είναι: Εκπαίδευση και Νέες τεχνολογίες.
Ο Δήμος Καστοριάς θεώρησε σκόπιμο και αναγκαίο, ότι στην παραπάνω εκδήλωση είναι χρήσιμη έως και απαραίτητη, η συμμετοχή τόσο του Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Γεωργίου Μασλάρη όσο και της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Στέλλας Τέγου.
 Οι παραπάνω υπηρεσιακοί παράγοντες με την ιδιότητα πρωτίστως του δασκάλου, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις  για την εφαρμογή των τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας (ΤΠΕ) σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς.
Ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή διαμονή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: