ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Θ. Φωτίου: Από Οκτώβριο 130.000 σχολικά γεύματα στα δημοτικά

Σχολικά γεύματα λόγω φτωχοποίησης και όχι λόγω εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά κράτη

Στην Ευρώπη έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια. Έχουν γεύματα αλλά και κατάλληλες υποδομές. Πού ακούστηκε φαγητό πάνω στα θρανία στις αίθουσες διδασκαλίας; Αλήθεια, τηρούνται οι σχετικές υγειονομικές διατάξεις;

«Από Οκτώβριο 130.000 σχολικά γεύματα στα δημοτικά και από το 2019 και στα γυμνάσια»

Ερωτηθείσα σχετικά με τον σχεδιασμό, που αφορά τα σχολικά γεύματα η κ. Φωτίου διευκρίνισε: «Κάνουμε έναν θεσμό, όχι μόνο για την παιδική φτώχεια, αλλά βλέπουμε ότι αλλάζει την κουλτούρα των παιδιών, βάζει έναν καινούριο παράγοντα παιδαγωγικό μέσα στο σχολείο, τα παιδιά τρώνε όλα μαζί, μειώνεται η επιθετικότητα, αποκτούν σχέσεις συντροφικότητας. Τον Οκτώβρη θα πάμε σε 130.000 ζεστά γεύματα κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα στα δημοτικά σχολεία, με στόχο το 2019 από τα αντίμετρα να φτάσουμε τις 500.000 μαθητές, δηλαδή να καλύψουμε περίπου τους μισούς μαθητές δημοτικών και γυμνασίων. Θα επεκταθούμε και στα γυμνάσια, ώστε τελικά το σχολικό γεύμα θα γίνει θεσμός του δημόσιου ελληνικού σχολείου, όπως είναι σε πολλά δημόσια σχολεία σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: