Βραβείο στα… fake news και στη… «μονταζιέρα» διεκδικεί η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου, η οποία χθες επιχείρησε να κάνει για άλλη μία φορά το άσπρο μαύρο.
Προσπαθώντας να καλύψει το ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προχθές από τα Σκόπια έκανε αναφορά σε «αεροδρόμιο της Μίκρας» και όχι σε «αεροδρόμιο “Μακεδονία”», προχώρησε σε διαρροή βασισμένη σε ψεύδη.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ενώπιον του Ζόραν Ζάεφ: «Σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας, για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας, ό,τι αφορά όμως και την τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη». Και αντί το Μαξίμου να παραδεχθεί αυτό που όλοι οι Ελληνες αντιλήφθηκαν και κατάλαβαν, ότι δηλαδή δεν ήθελε να ξεστομίσει τη λέξη «Μακεδονία» για να μη δυσαρεστήσει τον Σκοπιανό ομόλογό του, προχώρησε σε διαρροές προς τα ΜΜΕ ισχυριζόμενο ότι: «Το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που θα χρησιμοποιηθεί για την υποβοήθηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βόρειας Μακεδονίας και στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, βρίσκεται στο Τρίλοφο της Μίκρας, εκτός του αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης». Πρόκειται για λάθος! Το ραντάρ βρίσκεται στην Περαία Θεσσαλονίκης και εξυπηρετεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Δεν υπάρχει «αεροδρόμιο Μίκρας», εκτός από την 113 Πτέρυγα Μάχης, η οποία είναι μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας και δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ραντάρ της Περαίας.
Το χειρότερο είναι ότι στην παγίδα έπεσε και ο λαλίστατος υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κατηγόρησε -κατά την προσφιλή τακτική του- τα ΜΜΕ για… fake news! «Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το ραντάρ είναι απολύτως σωστή», ισχυρίστηκε και διευκρίνισε: «Το ραντάρ που ελέγχει τις υπερπτήσεις δεν είναι στο αεροδρόμιο. Δεν είναι ραντάρ του αεροδρομίου. Είναι ραντάρ που ελέγχει τις υπερπτήσεις και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βάθος. Είναι προφανές ότι είναι έξω από το αεροδρόμιο, στο Τρίλοφο, στην ευρύτερη περιοχή της Μίκρας». Και πρόσθεσε με το γνωστό ειρωνικό στιλ του: «Επομένως, αν χρειάζεται για να “δικαιώσουμε” όλους αυτούς που κάτι πρέπει να βρουν να πουν για τη συμφωνία των Πρεσπών, να μετακινήσουμε το ραντάρ να τους ικανοποιήσουμε! Είναι τρελά αυτά τα πράγματα, αλλά, εντάξει, να μην τους χαλάσουμε χατίρι!».
Προς ενημέρωση τόσο του υπουργού όσο και της επικοινωνιακής ομάδας του Μαξίμου, το συγκεκριμένο ραντάρ βρίσκεται στην Περαία. Το επιβεβαίωσε στον «Ε.Τ.» και στέλεχος του Δήμου Θέρμης (πρώην Μίκρας), το οποίο δήλωσε το αυτονόητο: «Το ραντάρ είναι στην Περαία, νυν Δήμος Θερμαϊκού. Οταν τοποθετήθηκε είχε ξεσηκωθεί όλο το χωριό της Περαίας. Αυτοί έκαναν προσφυγές για την εγκατάστασή του κι όχι ο τότε Δήμος Μίκρας».
Πράγματι, όταν εγκαταστάθηκε (τέλη δεκαετίας ’90) ξεσηκώθηκε όλη η Περαία. Οι προσφυγές ήταν απανωτές, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σχεδόν καθημερινές.
Μάλιστα, σε ορισμένες από αυτές συμμετείχαν οι μαθητές με την προτροπή των δασκάλων και καθηγητών τους! Το ενδιαφέρον είναι ότι το «πρώτο βιολί» στις κινητοποιήσεις ήταν τα στελέχη του… Συνασπισμού! Ενας από τους πρωταγωνιστές, ο Παναγιώτης Ερμείδης, είναι σήμερα συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, στο κυβερνών κόμμα γνωρίζουν πολύ καλά πως το επίμαχο ραντάρ στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περιοχή της Μίκρας. Επιπλέον, είναι παράδοξο να επιχειρείς να εκμεταλλευτείς πολιτικά τις δυνατότητες ενός ραντάρ, την κατασκευή του οποίου είχες λυσσασμένα πολεμήσει.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας είχε πέσει σε πολλά λεκτικά παραπτώματα, όπως όταν δήλωσε ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι διαφορετικά νησιά, ότι το Ιράν είναι αραβική χώρα και ότι το Στρασβούργο δεν ανήκει στη Γαλλία. Τα παραπάνω έγιναν από λάθος ή από άγνοια. Η δήλωσή του για «αεροδρόμιο της Μίκρας» ήταν εσκεμμένη.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου