ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

705 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας για συνταξιοδότηση

Τα σχολειά μας μετατρέπονται σε γηροκομεία, με δασκάλους και νηπιαγωγούς στην ηλικία των παππουδογιαγιάδων των μαθητών/μαθητριών μας! 



Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 
email: paligiannis@hotmail.gr 
Αθήνα, 22/05/2019

Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. που υποβλήθηκαν φέτος είναι 705.
Αναλυτικά οι παραιτήσεις για το 2019 έχουν ως εξής:

Αν και φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές (2016 – 419, 2017 – 236, 2018 - 387) εντούτοις υπολείπονται σε σύγκριση με την πενταετία 2010 – 2014 όπου ο Μ.Ο. αποχωρήσεων κατ’ έτος ήταν 2.207.
Οι ελάχιστες παραιτήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών με Μ.Ο. 436 κατ’ έτος είναι απόρροια του αντιασφαλιστικού νόμου «Κατρούγκαλου». Ενός νόμου που ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει όρθιο από προηγούμενες ρυθμίσεις, αφού μείωσε το εφάπαξ, τις βασικές και επικουρικές συντάξεις, αύξησε δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα κατηγοριοποίησε τους συνταξιούχους.
Δυστυχώς συντελέστηκε ένα έγκλημα σε βάρος του μόχθου όλων των εκπαιδευτικών
Οι ελάχιστες παραιτήσεις εκτός των άλλων έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) αλλά και στους διορισμούς.
Θυμίζω τα προεκλογικά ψέματα Τσίπρα ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά και τα τωρινά, ότι δεν μειώθηκαν. Ζουν με το ψέμα, κυβερνούν με το ψέμα.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι υποχρεωμένο να αγωνιστεί για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και τη θεσμοθέτηση ενός νέου νόμου που θα στηρίζεται σε αρχές και θα δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ζουν με αξιοπρέπεια.
Πάντα στη διάθεσή σας
Βασίλειος Παληγιάννης


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ούτε μία αίτηση συνταξιοδότησης! 

Με την ευκαιρία σας παραθέτω από το προσωπικό μου αρχείο τα στοιχεία των τελευταίων έξι ετών, που αφορούν τον αριθμό των συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς:

2013: Τρεις (3) Νηπιαγωγοί και έξι (6) Δάσκαλοι
2014: Μία (1) Νηπιαγωγός, τέσσερις (4) Δάσκαλοι και μία (1) Φυσικής Αγωγής
2015: πέντε (5) Δάσκαλοι
2016:Μία (1) Νηπιαγωγός και μία (1) Δασκάλα
2017: ΟΥΔΕΙΣ-ΟΥΔΕΜΙΑ!!
2018: Μία (1) Νηπιαγωγός
2019: ΟΥΔΕΙΣ-ΟΥΔΕΜΙΑ!!!
Στα επτά χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν συνολικά:
  • έξι(6) Νηπιαγωγοί, 
  • δεκαέξι (16) Δάσκαλοι/Δασκάλες και 
  • μία (1) συνάδελφος  Φυσικής Αγωγής και ευχόμαστε να ζήσουν έως τα "βαθιά" γεράματα υγιείς, διατηρώντας την πνευματική τους  διαύγεια!

Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος
"Εγκλωβισμένος" του "Κατρουγκάλειου" Νόμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: