ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ζαχαράκη: 25 παιδιά ήταν και είναι...

Ερίτιμη κυρία, τον Γενάρη του 2019, είχατε ψηφίσει ως κόμμα τη σταδιακή μείωση μαθητών/μαθητριών για όλες τις τάξεις! Σε ποια ομογενοποίηση αναφέρεστε;
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Σημαντικότατο είναι το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στη σχολική τάξη, προφανώς στόχος είναι να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες στα παιδιά, αλλά η ουσία είναι αυτό που γίνεται μέσα (στην τάξη) το μάθημα.
Για θέματα εκπαίδευσης μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤ.
Από δημοσιογράφο της εκπομπής υποβλήθηκε ερώτημα σχετικά με την αύξηση του αριθμού ανά τμήμα

Η Υφυπουργός απάντησε ως εξής:

Για μένα μεγάλη αξία έχει ο εκπαιδευτικός. Πιστεύω στον εκπαιδευτικό, πιστεύω στις δυνατότητες, πιστεύω και σε όλο αυτό που συμβαίνει μέσα στην τάξη.
Άρα δεν είναι μόνο ο αριθμός, είναι προφανώς και αυτός, αλλά είναι και η κατάσταση των υποδομών αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό, το αποτύπωμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 25 παιδιά ήταν και είναι.
25 παιδιά αυτή τη στιγμή έχει η Β, η Γ, η Δ, η Ε και η ΣΤ τάξη, μόνο στην Α δημοτικού και στο Νηπιαγωγείο υπήρχε η μείωση στα 22 παιδιά για έναν χρόνο.
Άρα ουσιαστικά ομογενοποιείται αυτό που υπήρχε σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις και είναι στο σύνολο το ανώτερο το οποίο μπορεί να είναι 25.
Σημαντικότατο είναι το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στη σχολική τάξη, προφανώς στόχος είναι να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες στα παιδιά, αλλά η ουσία είναι αυτό που γίνεται μέσα (στην τάξη) το μάθημα

Τον Γενάρη του 2019 είχε ψηφιστεί η σταδιακή μείωση μαθητών/μαθητριών ανά τμήμα

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί από τον τότε υπουργό Κ. Γαβρόγλου και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ενώ οι Βουλευτές Χρυσής Αυγής και Ποταμιού δήλωσαν  ΠΑΡΩΝ! 
Έτσι, λοιπόν, το προεδρικό διάταγμα τροποποιήθηκε για έκτη φορά σε δύο χρόνια ως εξής:
 
Άρθρο 7 - ΠΔ79
Εγγραφές σε Δημοτικά Σχολεία 
1. Στο Δημοτικό Σχολείο εγγράφονται οι μαθητές που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία έξι (6) ετών και διαθέτουν Πιστοποιητικό Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο. Νήπια που δεν έχουν εγγραφεί και φοιτήσει στο νηπιαγωγείο, τα οποία πληρούν το ηλικιακό κριτήριο του προηγούμενου εδαφίου, εγγράφονται στο δημοτικό με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου Κ.Ε.Σ.Υ. ή του οικείου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών, διαφορετικά εγγράφονται στο νηπιαγωγείο. Παιδιά που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 8 του άρθρου 6 εγγράφονται υποχρεωτικώς στο δημοτικό. 
2. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι είκοσι δυο (22). Η ισχύς αυτής της παραγράφου αρχίζει: 
α) για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου από το σχολικό έτος 2019-2020, 
β) για την εγγραφή στην Β΄ τάξη του δημοτικού σχολείου από το σχολικό έτος 2020-2021, 
γ) για την εγγραφή στη Γ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου από το σχολικό έτος 2021 - 2022, 
δ) για την εγγραφή στη Δ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου από το σχολικό έτος 2022- 2023, 
ε) για την εγγραφή στην Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου από το σχολικό έτος 2023- 2024 και 
στ) για την εγγραφή στη ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου από το σχολικό έτος 2024-2025
Ο αριθμός, σε κάθε περίπτωση, σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά με λειτουργικότητα από επταθέσια και άνω, δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 12 ανά τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: