ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Σε πλήρη αδιέξοδο η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με την ΟΛΜΕ

Έχει η δημοκρατία αδιέξοδα; 



Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η του Μάρτη τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ. 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο την εκπαιδευτική κοινότητα και δυστυχώς για μία ακόμη φορά διαπιστώθηκε το αδιέξοδο στις σχέσεις Υπουργείου και Εκπαιδευτικών.
Η υπουργός συνεχίζει να είναι αμετακίνητη στις θέσεις της, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν της τις θέσεις και απόψεις των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων

Η ΟΛΜΕ ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος και η σχετική υπουργική απόφαση και να ξεκινήσει διάλογος από το μηδέν, ενώ από την πλευρά της ΟΛΜΕ τονίστηκαν τα εξης:
  • Για την αυτοαξιολόγηση έχουμε θέση από το 1997 (8ο Συνέδριο).
  • Τηρώντας κάθε νόμιμη διαδικασία προκηρύξαμε απεργία -αποχή.
  • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τάχθηκαν με την άποψη των δύο Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ). Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη συγκεκριμένη αξιολόγηση.
  • Ποτέ δεν ρωτηθήκαμε
Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικούς που τής τηλεφωνούν και ζητούν να εφαρμοστεί η αξιολόγηση και ότι η υπουργική απόφαση δεν ήρθε ξαφνικά, αλλά εκδόθηκε βάσει νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή, αφού προηγήθηκε διάλογος.
Η Νίκη Κεραμέως σχετικά με την απεργία αποχή είπε:  "Ακολουθείτε επιθετική πολιτική.  Στέλνετε εξώδικα που δεν έχουν τις βασικές προϋποθέσεις, δεν έχουν αρχή μέση και τέλος, ούτε προσωπικό ασφαλείας. Θα μπορούσα να πάω δικαστικά για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή , αλλά δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με τους εκπαιδευτικούς".

Υπηρεσιακά Συμβούλια

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε από την υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στην ακύρωση των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών .
Η απάντησε που έλαβαν ήταν πως "Οι εκλογές έγιναν. Υπάρχουν τα αποτελέσματα. Εσείς τα αρνηθήκατε".

Ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν ξανά από την υπουργό Παιδείας το άνοιγμα των σχολείων και την επανέναρξη της διά ζώσης διδασκαλίας με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.
Όμως, για μία ακόμη φορά η κ. Κεραμέως δεν απάντησε επί της ουσίας στο αίτημα των εκπαιδευτικών, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό της περί απροθυμίας των εκπαιδευτικών για εγγραφή στην ειδική πλατφόρμα για δωρεάν τεστ.
Αν και οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αντέτειναν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς και ότι παράγοντες όπως οι χιλιομετρικές αποστάσεις από το χώρο διαμονής και εργασίας έως το δειγματοληπτικό κέντρο ενδέχεται να επηρεάζουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας επέμεινε στη θέση της.
Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ να μεταβαίνουν στα σχολεία για τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού.

Προαγωγικές-Απολυτήριες Εξετάσεις

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένου και της Α’ Λυκείου που θα γίνουν με την Τράπεζα θεμάτων, να μην πραγματοποιηθούν για τη φετινή σχολική χρονιά, όπως συνέβη και πέρσι.

Διορισμοί

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως σύντομα θα υπάρξει νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών.
Προχωρούν οι διαδικασίες διορισμού 5.250 εκπαιδευτικών μέσα στο 2021 και 5.250 στη συνέχεια. Στόχος είναι για την πρώτη φάση οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο 2021.


Επιλογές στελεχών εκπαίδευσης

Η υπουργός, τέλος, ανακοίνωσε ότι το επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα αφορά τις Δομές Εκπαίδευσης και τις διαδικασίες και προσόντα επιλογής των νέων στελεχών εκπαίδευσης, χωρίς να ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: