ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ηφαίστειο Λα Πάλμα – Ευθύμιος Λέκκας: "ένιωσα φόβο, σεβασμό, ελάχιστος και εφήμερος μπροστά στα φυσικά φαινόμενα"...

Αφιερωμένο στους συνανθρώπους μας, που δυσπιστούν στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που αφιέρωσαν και συνεχίζουν να αφιερώνουν τη ζωή τους στην έρευνα και τη μελέτη,  προκειμένου η ανθρωπότητα να κατανοήσει τα φυσικά φαινόμενα, τη δημιουργία και την εξέλιξη της ζωής.
Την επιστήμη, λοιπόν, εμπιστευόμαστε και όχι τον καθένα κακομοίρη και υστερόβουλο, που αμφισβητεί και υπονομεύει τους λοιμωξιολόγους-επιδημιολόγους και τους χιλιάδες επιστήμονες, που είναι σκυμμένοι ολημερίς και ολονυχτίς πάνω από ένα μικροσκόπιο. 
Αυτοί έσωσαν και θα σώσουν την ανθρωπότητα!
Κύριε, Λέκκα, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για τη δράση και την επιστημοσύνη σας!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

  



Newsroom eleftherostypos.gr

Μέσα στο βεληνεκές των εκρήξεων του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα βρέθηκαν ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας, ο Καθηγητής Ηφαιστειολογίας Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και η Μαρία Μανουσάκη, Γεωλόγος MSc, στέλεχος του ΟΑΣΠ, που συμμετείχαν στην επιστημονική αποστολή στη Λα Πάλμα.

«Βιώσαμε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό με τεράστιες ηφαιστειακές βολίδες να εκτινάσσονται παντού, βροχή από διάπυρη ηφαιστειακή στάχτη, εκκωφαντικές βροντές, συνεχείς σεισμούς, ποταμούς πυρακτωμένης λάβας και διάχυτα τοξικά αέρια, που δημιουργούσαν ένα απόκοσμο τοπίο καταστροφής, αλλά και δημιουργίας, ένα τοπίο αποκάλυψης» λέει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

«Στους πρόποδες του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, ένιωσα φόβο, σεβασμό, ελάχιστος και εφήμερος μπροστά στα φυσικά φαινόμενα που διαμόρφωσαν εκατομμύρια χρόνια τον πλανήτη μας, δηλαδή το ίδιο μας το σπίτι. Η ασημαντότητά μας μπροστά στα φυσικά φαινόμενα, είναι αυτό που ίσως μας συνετίσει, για να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προσαρμοστούμε στις εξελισσόμενες γεωδυναμικές και υδρομετεωρολογικές διεργασίες,εάν θέλουμε να επιβιώσουμε».

«Η τεράστια νέα επιστημονική γνώση που αποκτήθηκε, η καταλυτική εφαρμογή νέων τεχνολογιών παρακολούθησης και η διαμόρφωση νέων επιχειρησιακών και αποτελεσματικών σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, αποτελούν για εμάς ένα μεγάλο άλμα για τη διαχείριση των κινδύνων και των κρίσεων».

«Παρακολουθώντας για τρία συνεχόμενα βράδια, χωρίς ούτε σκέψη για ξεκούραση και ύπνο, τη φαντασμαγορική δράση του ηφαιστείου, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που βρέθηκα σε μία τέτοια παράσταση της φύσης. Ήταν ίσως από τα πιο όμορφα βράδια που βίωσα, και παράλληλα οι πιο όμορφες ‘φωτογραφικές’, ‘κινηματογραφικές’ μου στιγμές», καταλήγει ο Kαθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: