ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη



Για το θέμα της Ροδόπης και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου είπε σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για δύο βουλευτές. Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης;».

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;».

Όπως τόνισε, μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν πει καμία κουβέντα. Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουν ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμαντική μειονότητα».

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θε παράσω τον Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο».

«Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς για την μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι μουσουλάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί»

«Δεν χρειάζεται να ζούμε σε μία διαρκή ένταση με την Τουρκία, ωστόσο δεν είμαι αφελής οι πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν εύκολα»

Πρόσθεσε ότι αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι του «θα είναι στην Κύπρο».

«Θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και θα δημιουργηθεί υπουργείο για την οικογένεια, που θα δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος». «Πρέπει να μπορούμε να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ορθοδοξία ενώνει δεν μπορεί να φυλακιστεί στα όρια ενός στενού κόμματος

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε άριστη σχέση με την Εκκλησία σεβόμενοι τους διακριτούς συνταγματικούς ρόλους. Δεν προσδοκούμε πολιτική στήριξη από την Εκκλησία και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία.

Κάποιοι μπορεί να ψήφισαν κόμματα πιο δεξιά από την ΝΔ γιατί τα θεώρησαν πιο πατριωτικά. Τους ρωτώ πότε νιώθουν πιο ασφαλείς; Τώρα που πετάνε τα Rafale, που θωρακίσαμε τα σύνορα, πού η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στο Κογκρέσο. Είμαστε πατριώτες της πράξης, όχι του Γλυκού νερού που περιφέρουμε τον πατριωτισμό για να μας ψηφίσουν.

Αλλαγές στο Σύνταγμα θα γίνουν το 2025. Απαιτούνται συναινέσεις, εγώ θα απευθυνθώ σε άλλα κόμματα και όλοι θα κριθούν από τις θέσεις τους, και θα φανεί ποιος είναι πιο προοδευτικός και ποιος όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: