ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Το νέο πολιτικό τοπίο



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν διαμορφώσει κι εκφράζουν ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, υπέρ του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία του εξασφάλισαν την πολιτική κυριαρχία και οδήγησαν τη ΝΔ στο 40% με αυξημένα τα ποσοστά ύστερα από 4 χρόνια στην κυβέρνηση και τη διαχείριση αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων. Οι πολίτες επιβράβευσαν την προσπάθεια που έγινε, τη συνέπεια λόγων και έργων, την αναγνώριση και τη διόρθωση λαθών, τον προγραμματικό λόγο για το μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλα αυτά τα χρόνια επένδυσε, στην τοξικότητα, στον διχαστικό λόγο και στην ισοπεδωτική κριτική, υπέστη συντριβή. Δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία και παρουσίαζε μια εικόνα της Ελλάδας που απείχε παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει άνοδο αλλά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια τόσο εντυπωσιακή πτώση, «εισέπραξε» μόνο ένα μικρό τμήμα.

Παράλληλα στη νέα Βουλή συμμετέχουν τέσσερα μικρότερα κόμματα, που εκφράζουν αντισυστημικές δυνάμεις, που τις είδαμε σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση στη δεκαετία της κρίσης, όταν «φούσκωσαν τα πανιά» αντισυστημικών κομμάτων και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Να θυμηθούμε ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ είχαν 14,5% (7,5 οι ΑΝΕΛ και 6,9%) η Χρυσή Αυγή ενώ το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν στο 11%. Η Χρυσή Αυγή ήταν στο 6,2% και οι ΑΝΕΛ στο 4,7%.
  • Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τότε η ΝΔ ήταν στο 29% ενώ σήμερα είναι πάνω από 40% διευρύνοντας διαρκώς την απήχησή της. Καλύπτει δηλαδή έναν πολύ ευρύτερο χώρο και κυριαρχεί πολιτικά.
  • Επίσης αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι αντισυστημικές δυνάμεις, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά τις συναντάμε σε όλη την Ευρώπη (σε πολλές χώρες με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη) και στις ΗΠΑ.
Το φαινόμενο μιας αντισυστημικής στάσης, αντιμετωπίζεται με την ενίσχυση της δημοκρατίας, την αποφυγή του διχαστικού λόγου, τη συμπεριληπτικότητα, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, ώστε κάποιοι να μην νιώθουν περιθωριοποιημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: