ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία


Σημεία από τη συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Θανάση Φουσκίδη:
  • Η δική μου θέση ήταν πάντα ξεκάθαρη: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία, ώστε να προωθήσει τις αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ., λοιπόν, γίνεται μονόδρομος, καθώς ταυτίζεται με την σταθερότητα, που αποτελεί προϋπόθεση προόδου. Έχω εξηγήσει γιατί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ασφαλή και όχι με οριακή πλειοψηφία, μπορεί να προχωρήσει στις αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Εξάλλου τα δεδομένα αποκλείουν κάθε συνεργασία. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να συμπλεύσουμε με κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ. Ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη αποκλείσει τη συνεργασία, ακόμα κι αν η ΝΔ έχει 149 βουλευτές. Συνεπώς, είναι εκείνος που επιλέγει να διαγκωνίζεται, απλώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας αν η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε κάλπες τον Αύγουστο. Γιατί άλλη λύση δεν θα υπάρχει.
  • Η εκλογική αναμέτρηση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία, καθώς οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι, παρά τις δυσκολίες, τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Δείτε τα στοιχεία σε όλη την Αττική και ειδικά στις λαϊκές γειτονιές. Οι πολίτες εκεί αναγνώρισαν ότι η κυβέρνηση έκανε κάθε προσπάθεια να σταθεί δίπλα τους, ειδικά στους πιο αδύναμους. Συμπέραναν ποιος είναι στην πράξη και όχι στα λόγια λαϊκός, προοδευτικός και αποτελεσματικός. Και, βέβαια, καταδίκασαν όσους επιμένουν στην καταστροφολογία, στη μίζερη τοξικότητα, στα fake news και στις προσωπικές επιθέσεις.
  • Έχουμε δείξει πως όχι μόνο πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αλλά και ότι καταφέρνουμε να τους ξεπερνάμε. Κι αυτό επειδή έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η εθνική οικονομία να υπεραποδίδει. Αυτό, μάλιστα, καταγράφουν και οι προβλέψεις της Κομισιόν για τα επόμενα χρόνια, που εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα έχει πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι πολιτικές μας οδηγούν σε οικονομία εξωστρεφή, με υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες δουλειές. Ενώ σε λίγους μήνες, αν οι πολίτες μας εμπιστευτούν, η Ελλάδα θα κατακτήσει και την επενδυτική βαθμίδα. Η χώρα, λοιπόν, αφήνει πίσω προβλήματα του παρελθόντος και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Άλλωστε, όλα τα μέτρα του προγράμματός μας, ύψους 9,1 δισ. ευρώ στην τετραετία, έχουν κοστολογηθεί και περιέχονται στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας, που έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτά που λέμε, λοιπόν, θα υλοποιηθούν, όπως συνέβη και στην πρώτη μας θητεία. Άλλοι λένε «λόγια του αέρα», όχι εμείς.
  • Μόνιμη αντιμετώπιση στην ακρίβεια προκύπτει μόνο από την αύξηση των μισθών. Από τη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και την αύξηση των συντάξεων. Και οι μισθοί σταδιακά αυξάνονται στη χώρα μας, αυξάνονται όμως επειδή η χώρα μας αναπτύσσεται γρήγορα. Ξέρετε ότι στόχος μας για τη νέα τετραετία είναι η αύξηση των μισθών κατά 25% μέσο όρο.
  • Η σταθερή αύξηση των αμοιβών, όμως, έρχεται ως αποτέλεσμα των επενδύσεων και της ανάπτυξης της οικονομίας. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να μην πειραματιζόμαστε με τους φορολογικούς συντελεστές στην εργασία και στο επιχειρείν. Ώστε η χώρα μας να συνεχίσει να αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, με συγκριτικά καλύτερο, αλλά και σταθερό φορολογικό περιβάλλον. Τα εισοδήματα θα αυξηθούν από περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις και οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να έρχονται, αν διατηρήσουμε το ίδιο μείγμα φορολογικής πολιτικής και δημοσιονομικής υπευθυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: