ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η «Ζωή», η «Νίκη» και οι ζηλωτές

kathimerini.gr
Τάκης Θεοδωρόπουλος

Μάλλον δεν πίστευαν ότι υπάρχει περίπτωση να φτάσουν ώς τη Βουλή, οπότε και έφτιαξαν τα ψηφοδέλτιά τους όπως όπως. Μια καλή κοπέλα από το Φάληρο, δική μας. Ωραία. Βάλ’ την. Και έπεσαν στην παγίδα της απλής αναλογικής που τους έφερε κοντά σ’ εκείνο το μαγικό 3%. Το αμείλικτο εκλογικό σώμα, αυτό που πάσχει από το σύνδρομο του «Θυρωρού της νύχτας» –της Λιλιάνα Καβάνι με μιαν ερωτεύσιμη Σαρλότ Ράμπλινγκ και τον πρώην βασανιστή της Ντερκ Μπόγκαρντ– φαίνεται ότι πάσχει και από το σύνδρομο του Φόρεστ Γκαμπ. Έχει την κακή συνήθεια να ψηφίζει ό,τι του κατέβει. «Γλυκούλα μου δεν πιστεύω να ήθελες να μπεις στην κοινοβουλευτική ομάδα», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου χαμογελώντας στην κυρία που πήρε τους περισσότερους σταυρούς στον Νότιο Τομέα. «Στη θέση σου θα μπει ο Μπιμπίλας, διαπρεπής εκπρόσωπος του πνευματικού μας κόσμου». Της το έφερε τόσο γλυκά, μα τόσο γλυκά. Εξάλλου ποιος μπορεί να αντισταθεί στο χαμόγελο της Ζωής. Στην άλλη άκρη το κόμμα «Νίκη». Αυτό που θυμίζει κάτι από τον όγδοο αιώνα της Εικονομαχίας, όταν ο ανδρικός πληθυσμός αποσυρόταν στα μοναστήρια και η αυτοκρατορία δεν έβρισκε στρατιώτες για να πολεμήσουν. Η κυρία Ζιάκα βγήκε πρώτη σε σταυρούς στη Λάρισα. Ο πρόεδρος του κόμματος της πρότεινε να αποσυρθεί με αντάλλαγμα μια θέση επιστημονικού συμβούλου στη Βουλή. Κι εκείνη απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους της: «Να σας παρακαλέσω και να ζητήσω την προσευχή και τη νηστεία σας, ως δύο πράξεις πίστεως, έτσι ώστε να ελκύσουμε τη Χάρη και το Ελεος του Αγίου Τριαδικού Θεού για να δώσει λύση για την Ελλάδα μας».

Κι αν αναφέρομαι στα δύο κόμματα, τη «Νίκη» και τη «Ζωή», δεν οφείλεται μόνον στο γεγονός ότι και τα δύο απευθύνονται σε ζηλωτές, που αντιστέκονται μάλιστα στην κατεστημένη ορθοδοξία. Η μεν «Νίκη» στην Ελληνική Εκκλησία, η δε «Ζωή» στη Ριζοσπαστική Αριστερά. Αυτοί οι δύο μέχρι τον περασμένο Απρίλιο δεν εμφανίζονταν στις δημοσκοπήσεις. Ώσπου ήρθαν τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου για να διαψεύσουν τις προσδοκίες τους. «Ποιος τους είπε ότι θέλουμε να μπούμε στη Βουλή»; Δεν καταλαβαίνουν τίποτε αυτοί οι ψηφοφόροι. Το είπε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν τον ψήφισαν όσοι όφειλαν να τον ψηφίσουν, το λένε τα δύο κόμματα των ζηλωτών. Και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να γλιτώσουν από το κάτεργο όπου κυριαρχούν οι δαίμονες της δημοκρατίας. Η Ζωή έχει εμπειρία από τη θητεία της. Αμφιβάλλω αν θέλει να επανέλθει ενώ δεν θα έχει τη δυνατότητα να εξαντλεί τις αντοχές των βουλευτών. Για τη «Νίκη» το ενδεχόμενο εισόδου της στο κολαστήριο ίσως είναι μια ευκαιρία για να ενισχύσει την πίστη της. Τους φαντάζομαι να σταυροκοπιούνται πριν την ψήφιση των νομοσχεδίων και να νηστεύουν πριν τις αγορεύσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: