ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού: "ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ"

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στην υποσχεσιολογία της 83ης έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω πως ο πρωθυπουργός ήταν φειδωλός και συγκρατημένος! 
Τα μνημόνια είναι ακόμη ΕΔΩ!!

κ. υπουργέ, το στοίχημα της παιδείας κερδίζεται με συγκροτημένο προγραμματισμό, με διάλογο, με συναίνεση, με πολλή δουλειά και όχι με "παχιά" λόγια και αλχημείες!


Λίγο πριν σημάνει το κουδούνι...
Δεν περιμένουμε τα πάντα να γίνονται από την πολιτεία ή τη Δημοτική Αρχή. Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι τα αντίδοτα στην κρίση...
Αγαπητά μας παιδιά, μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, αυτός ο χώρος σάς ανήκει. Φροντίστε τον και προστατέψτε τον από όλους κατά τις απογευματινές ώρες. Όσο για τις βραδινές ώρες η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία...
"ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ"


Πανοραμική άποψη των γηπέδων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης






Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στα σχολεία μας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικοί υπό την καθοδήγηση των διευθυντών τους οργανώνονται και προγραμματίζουν, μέσα στο δύσκολο γενικά κλίμα, που έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος.
Τα βιβλία έχουν φτάσει στα σχολεία του Δήμου μας, αλλά υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ευχή και προσδοκία μας, να πραγματοποιηθεί εγκαίρως και η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε τα σχολειά μας να κάνουν καλή αρχή και να πετύχουν υψηλότερους στόχους!



Από τη Δευτέρα τρεις του Σεπτέμβρη, συνεργεία του Δήμου μας ξεκίνησαν εργασίες  ευπρεπισμού των αύλειων χώρων των σχολείων μας.
Ο Ευθύμιος, γονιός μαθητών μας, με πλήρη εξάρτυση...

 Ο
 Δήμος Άργους Ορεστικού παρά την έλλειψη εργατικού προσωπικού, ξεκίνησε το κόψιμο των αγριόχορτων στους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων. 
Φώτιος Μπουτσιάδης, πρόθυμος και σχολαστικός...  


Τα "αποδεκατισμένα" από προσωπικό συνεργεία του Δήμου όλο το καλοκαίρι "τρέχουν και δεν φθάνουν"!  
Οι φετινές καιρικές  συνθήκες του καλοκαιριού ήταν ευνοϊκές για την ανάπτυξη της χλωρίδας, αφού χόρτα και θάμνοι  είναι σε έξαρση, "πνίγοντας" το τοπίο. 
Ευθύμιος Βασιλειάδης με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας επί το έργο.
Την Τρίτη 4 του Σεπτέμβρη, οι εποχιακοί εργάτες  του Δήμου μας Ευθύμιος Βασιλειάδης, Φώτιος Μπουτσιάδης και Δημήτριος Παναηλίδης, έκοψαν χόρτα και καθάρισαν τον αύλειο χώρο του σχολείου μας. 
Ο Δημήτριος, σε αλλαγή κλωστής. Εξαφάνισε όλα τα αγριόχορτα εντός και εκτός αυλής!

Μετά το κόψιμο των χόρτων ανέλαβαν δράση η γυμνάστριά μας Χρυσαυγή Μιχαλά, με τη συνάδελφο και μητέρα μαθητών μας, Ευγενία Ιωαννίδου.
Η συνάδελφος Ευγενία, αέρινη, κομψή και πάντα πρόθυμη να βοηθάει το σχολείο μας.

Την Παρασκευή 7 του Σεπτέμβρη, η μεν Ευγενία σκούπισε την αυλή, η δε Χρύσα ξεκίνησε το "φρεσκάρισμα" του γηπέδου καλαθοσφαίρισης.
Η γυμνάστριά μας, αν και είχε οικογενειακές υποχρεώσεις, έβαλε και φέτος την πινελιά της!

Την άλλη μέρα του Σαββάτου, πρωί-πρωί τη σκυτάλη πήρε το "βαρύ πυροβολικό": οι γονείς Αθανάσιος Χουλιάρας και ο Απόστολος Καρανάς, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Με τσιγάρο ή χωρίς τσιγάρο, ο καφές είναι απόλαυση και ο κερασμένος απολαυστικότατος!
Μετά το νερό είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα!
 Για λίγες ώρες, ως ομάδα συνεργαστήκαμε άψογα και πετύχαμε τους στόχους μας, βάφοντας όλα τα γήπεδα αθλοπαιδιών, ώστε την ημέρα του αγιασμού οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να τα βρουν πεντακάθαρα και καλαίσθητα. 

Φωτογραφία: Ο αδιάψευστος μάρτυρας της αλήθειας

Ο Σάκης, ως στρατιωτικός συνεπής και υπεύθυνος. Τα "κέντησε" τα γήπεδα!
Ο πρόεδρος, από τη φύση του καλλιτέχνης και εργατικός.
 Στην εργασία τους συγκεντρωτικοί και πεισματάρηδες...
Χαρακτηριστικά των Υδροχόων. Κυρία και κύριε, αυτό πήρε το αυτί μου, άθελα...
Ο χώρος συγκέντρωσης. Έτοιμος να υποδεχθεί τα παιδιά μας


Ως Διευθυντής, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια το Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Τιμολέοντα Ζέζο (πρόεδρε, τα σκαλοπάτια περιμένουν...), τον υπάλληλο αμαξοστασίου του Δήμου Θωμά Ζησόπουλο.
Να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον πρόεδρο του συλλόγου μας Απόστολο Καρανά, στους γονείς Ευγενία Ιωαννίδου, Αθανάσιο Χουλιάρα και στη συνάδελφο και σύζυγο για 31 συναπτά έτη, Δέσποινα Σπυροπούλου, που το σώμα της είναι στην Πολυκάρπη και η ψυχή της στο σχολείο της οργανικής της θέσης! 
Τέλος, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στη Χρυσαυγή Μιχαλά, τη γυμνάστριά μας, που κάθε χρόνο οικειοθελώς προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες του σχολείου μας!
Αγαπητοί γονείς, μπορεί η πολιτεία να έχει την ευθύνη για θέματα παιδείας, όμως και οι τοπικές κοινωνίες έχουν το ρόλο τους σε θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Η συμβολή τους μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις είναι ουσιαστική και καθοριστική.
Στη δική μας μικρή κοινωνία, ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, η τοπική εκκλησία και εμείς οι εκπαιδευτικοί, συνεργαζόμαστε απρόσκοπτα και ανιδιοτελώς. Η προσπάθειά μας έχει ένα και μοναδικό κοινό σκοπό: 
Την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και αγωγής στον τόπο μας. Δηλαδή της παιδείας μας.
Ζητούμε και απαιτούμε από τους σχεδιαστές της παιδείας μας, ένα σχολείο με περισσότερη παιδαγωγική, περισσότερο πολιτισμό, περισσότερο ανθρωπισμό. Ένα σχολείο σύγχρονο, ελκυστικό, ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα σχολείο με περισσότερο φως! 
Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να είστε δίπλα μας, αρωγοί, συμπαραστάτες και εμψυχωτές. Μόνο με τη στήριξή σας, θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Η φετινή σχολική χρονιά να είναι καλύτερη από την περυσινή. Εύχομαι σε όλους-όλες, υγεία και καλά μυαλά...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος
Για τον Αγιασμό-Γιορτή, της 11ης Σεπτεμβρίου ΕΔΩ

1 σχόλιο:

avvilibber28 είπε...

The subsequent time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my choice to read, but I truly thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you may fix for those who werent too busy searching for attention. play casino