ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Άργος Ορεστικό: Με δυσκολίες το έργο του αποχιονισμού

Εν Άργει Ορεστικώ, 12 Ιανουαρίου 2019

Αύριο Κυριακή 13 του Γενάρη, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, αφού ενημερωθεί από τα μετεωρολογικά δελτία και εκτιμήσει τις καιρικές συνθήκες, θα αποφασίσει για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων...


Ο "εκχιονιστικός στόλος" του Δήμου μας, χρειάζεται ενίσχυση με νέα υπερσύγχρονα εκχιονιστικά μηχανήματα...
Σημερινές εικόνες από γειτονιές της πόλης μας, μαρτυρούν πως οι χιονισμένοι και παγωμένοι δρόμοι  εντός του πολεοδομικού ιστού, συνεχίζουν να δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις των πολιτών...
Η παραδοσιακή συνοικία "Βαρόσι", "πνιγμένη" στα χιόνια





Η οδός Πίνδου στην είσοδο του σχολείου μας


Λόγω του παγετού ο αποχιονισμός των δρόμων του Άργους Ορεστικού πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία. Από την πρώτη στιγμή της χιονόπτωσης, πρωταρχικό μέλημα των υπηρεσιών του Δήμου ήταν να μείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης μας.
Τα μέτωπα αποχιονισμού σε όλο το Δήμο είναι πολλαπλά, μιας και οι οικισμοί είναι πολλοί και ορεινοί. Μηχανήματα και προσωπικό όλες αυτές τις μέρες δεν σταμάτησαν λεπτό, αφού βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή!
Όμως, αν και οι κεντρικοί δρόμοι έμειναν ανοικτοί, μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στους καθέτους και στις γειτονιές. Στα πεζοδρόμια των κεντρικών δρόμων είναι συσσωρευμένες μεγάλες ποσότητες χιονιού και δεν είναι προσβάσιμα στους πεζούς. "Μηχανοκίνητα και πεζοπόρα" συνεργεία του Δήμου, με συνεχείς επιχειρήσεις προσπαθούν να καθαρίσουν δρόμους και πεζοδρόμια, ρίχνοντας τόνους αλατιού στο παγωμένο οδόστρωμα. Σε πολλές γειτονιές δρόμοι και σοκάκια είναι απροσπέλαστα!
Μεγάλο πρόβλημα για την απρόσκοπτη  εργασία του αποχιονισμού των οδών από τα συνεργεία του δήμου, δημιουργούν τα σταθμευμένα οχήματα των κατοίκων, πολλά από τα οποία συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένα από τις μεγάλες ποσότητες χιονιού!

Από το χθεσινό αποχιονισμό της αυλής του σχολείου μας


Εναπόθεση του χιονιού στο παγκάκι για να ξαποστάσει


Από χθες εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου μας, επιχειρούν τον αποχιονισμό των αύλειων χώρων των σχολείων.
Πάντως, οι δυνάμεις του Δήμου συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή, γιατί οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για εισβολή νέου ψυχρού μετώπου με χιονοπτώσεις από το απόγευμα της Δευτέρας!
Ο τερματοφύλακας θα ευχαριστηθεί πλονζόν!

Εύχομαι σε όλους και όλες, να περάσετε ένα όμορφο Σαββατόβραδο!
Εμείς θα πάμε για φαγάκι και ποτάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: