ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Η απάντηση των Προέδρων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στον Μπαξεβανάκη


Ερωτηματικά γεννά η τοποθέτηση του κ. Μπαξεβανάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρξε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας και Υφυπουργός Παιδείας. Με μία πρωτοφανή επίθεση στους Προέδρους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ δείχνει πώς αντιλαμβάνεται -τώρα που δεν είναι συνδικαλιστής- το ρόλο που θα έπρεπε να έχουν οι δύο μεγαλύτερες ομοσπονδίες. Θα ήθελε να ακούσει μόνο «ευχαριστώ» για την πολιτική της κυβέρνησης; Πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες αντιλήψεις που απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα;
Ακολουθεί η δήλωση Μπαξεβανάκη και η κοινή δήλωση – απάντηση των Προέδρων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

  • Μου έκανε εντύπωση, γιατί αυτοί οι δύο Πρόεδροι είναι γνωστό σε όλους ότι προέρχονται από τη συνδικαλιστική παράταξη, η οποία πρόσκειται στη Ν.Δ.. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επιθυμία και την προσδοκία τους, η Κυβέρνηση των επόμενων χρόνων θα ήθελαν να είναι η δική τους Κυβέρνηση, η Ν.Δ..
  • Το ότι αυτοί οι δύο συνδικαλιστές της Ν.Δ. αμφιβάλλουν αν θα γίνουν οι διορισμοί με τη δική τους Κυβέρνηση είναι πολύ εύλογο.
  • Είναι εύλογο γιατί αυτή η ανησυχία υπάρχει σε πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς, γιατί ξέρουν πολύ καλά, ότι αν η επόμενη Κυβέρνηση είναι η Ν.Δ., όχι μόνο 15.000 προσλήψεις δεν θα γίνουν, καθώς το είχε ομολογήσει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης, ότι θέλει να επαναφέρει τον κανόνα ένα προς πέντε, άρα μηδέν διορισμούς στην Εκπαίδευση, αλλά είναι πολύ πρόσφατη και η εμπειρία του παρελθόντος, όπου όχι μόνο δεν θα έχουμε προσλήψεις, αλλά θα έχουμε απολύσεις και διαθεσιμότητες στην Εκπαίδευση, όπως είχαμε το 2013, όπως θα έχουμε επαναφορά της πολιτικής επιστράτευσης που εμείς καταργήσαμε, όπως θα έχουμε επαναφορά της αυτοδίκαιης αργίας που εμείς καταργήσαμε, όπως θα έχουμε επαναφορά της τιμωρητικής αξιολόγησης με προκαθορισμένο το 15% να είναι προς απόλυση οι εκπαιδευτικοί, το οποίο εμείς, επίσης, καταργήσαμε.
  • Ας μην ανησυχούν, όμως, οι κύριοι Πρόεδροι. Η επόμενη Κυβέρνηση δεν θα είναι της Ν.Δ..
Οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών Νικηφόρος Κωνσταντίνου και Θανάσης Κικινής, απαντώντας στον κ. Μπαξεβανάκη δήλωσαν:
Ο κύριος Μπαξεβανάκης όφειλε να γνωρίζει ότι οι πρόεδροι της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. όταν τοποθετούνται δημόσια, δεν εκφράζουν προσωπικές απόψεις αλλά μεταφέρουν τις δημοκρατικά ψηφισμένες θέσεις των ομοσπονδιών τους
Όφειλε να το γνωρίζει γιατί και ο ίδιος υπήρξε κάποτε πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. και αυτό θα έπρεπε, τότε, κι εκείνος να έπραττε. Ελπίζουμε να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ...
Όσο για τις σοβαρές αμφιβολίες για τη μη πραγματοποίηση διορισμών πέρα των 4.500 χιλιάδων που έχουν κοστολογηθεί και εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019, είναι αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί επίσημα με πλειοψηφικές αποφάσεις των ομοσπονδιών και εδράζονται στις, κατά καιρούς, εξαγγελίες χιλιάδων διορισμών από τους εκάστοτε Υπουργούς Παιδείας.
Δυστυχώς ο κύριος Μπαξεβανάκης με τα λεγόμενά του απαξιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα που και ο ίδιος κάποτε υπηρετούσε, κάνοντας μικροπολιτική λαϊκίζοντας και ρίχνοντας λάσπη. 
Κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: