"Παγωμένη" η κοινή γνώμη από την υποψηφιότητα Παυλόπουλου...
Ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε τη στήριξη στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αφήνοντας άναυδη την πλειονότητα των βουλευτών του κόμματός του. Τα ολιγάριθμα, μα κυρίως, χλιαρά χειροκροτήματα, στο άκουσμα του ονόματος του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, αποδεικνύουν τη δυσαρέσκεια των εκλεκτόρων-βουλευτών απέναντι στην προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.
Σήμερα, θα κληθούν να ψηφίσουν δια ανατάσεως της χειρός -ευτυχώς όχι δια χειροκροτήματος!- μία υποψηφιότητα που σίγουρα δεν εκφράζει το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και, σε καμία περίπτωση, το συμπολίτη και συνδημότη μου, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, ο οποίος δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν η στιγμή που, με την ψήφο του, θα εξέλεγε πρόεδρο Δημοκρατίας, έναν πρώην υπουργό των μνημονίων και της άγριας λιτότητας. Το ίδιο ισχύει, αν όχι για όλους, για πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η αναφορά μου στο όνομα του "δικού μας" Βουλευτή γίνεται, απλά και μόνο, επειδή γνωρίζω τις απόψεις και τις αρχές του.
Αυτό, όμως, που είναι πρωτόγνωρο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα έπρεπε να προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό -μιας και επικαλούνται νέα ήθη και ηθική σε εσωκομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες- είναι η μετατροπή της λειτουργίας του κόμματος από δημοκρατικό (με σεβασμό στα θεσμικά και κομματικά όργανα) σε καθαρά, απόλυτα και αθεράπευτα αρχηγικό και προσωποκεντρικό.
Η δε "αριστερή πλατφόρμα" του ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος Παναγιώτη Λαφαζάνη, αρκέστηκε να δηλώσει υποτονικά:
"Θεωρώ ότι Παυλόπουλος και Αβραμόπουλος έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Εγώ ούτε με την επιλογή Παυλόπουλου συμφωνώ. Είχα προτείνει άλλο πρόσωπο. Όμως θα τον ψηφίσω. Δεν γίνεται να αμφισβητηθεί η επιλογή του Πρωθυπουργού από τη στιγμή που το ανακοίνωσε".
Για την ιστορία του πράγματος, ο κ. Παυλόπουλος, μετά από 20 χρόνια επιτυχούς κατά τον κ. Τσίπρα, κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού βίου, επιστρέφει στην Ηρώδου Αττικού, όχι ως νομικός σύμβουλος του προέδρου*, αλλά αναβαθμισμένος και φέρων το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας!
*Από το 1990 έως το 1995, διετέλεσε διευθυντής του νομικού γραφείου του τότε προέδρου, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μιχ. Στασινόπουλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου