ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πέθανε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος


kathimerini.gr
ΜΙΧΑΛΗΣ Ν. ΚΑΤΣΙΓΕΡΑΣ
Ο Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος πέρασε στην δικαιοδοσία της Ιστορίας, που με τόσο έλλογο πάθος υπηρέτησε, σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2016, μία ημέρα πριν να κλείσει τα 103 του χρόνια. Δίδυμος αδελφός του Αλέξανδρου Ι Δεσποτόπουλου, υπήρξε σοφός, αλλά και γενναίος. Σε κάθε έπαλξη που στάθηκε, πνευματική, επιστημονική, πολιτική την υπερασπίστηκε –στον καιρό της- με ζέση και τόλμη νοός και σώματος· μέχρι το τέλος του βίου του.
Γέννημα της Σμύρνης, ήρθε στην Αθήνα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Αριστούχος μαθητής του Πρώτου Γυμνασίου Αθηνών, σπουδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα εργαζόταν. Αριστούχος διδάκτορας, δίδαξε Φιλοσοφία στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο του Νανσύ.
Οι επιστημονικές του ενασχολήσεις δεν απέτρεψαν –αυτόν τον κραταιό της πολιτικής φιλοσοφίας του Πλάτωνα- από την ενεργό δράση του ως πολίτη. Φίλος του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, του Γεωργίου Καρτάλη, του Κωνσταντίνου Τσάτσου, εντάχθηκε στο ΕΑΜ και αναδείχθηκε στέλεχός του. Το 1945 ανέλαβε την προεδρία του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Νέων με άμεσο συνεργάτη τον Κώστα Κύρκο, με τον οποίο εκτοπίστηκαν στην Μακρόνησο.
Διετέλεσε δύο φορές υπουργός Παιδείας σε κυβερνήσεις του 1989 και το 1990 προτάθηκε από τον ενιαίο Συνασπισμό για την προεδρία της Δημοκρατίας. Ανάμεσα στα 30 και πλέον έργα του ξεχωρίζουν: ‘’Φιλοσοφία του Δικαίου’’, ‘’Η Φιλοσοφία της Ιστορίας κατά Δημόκριτον’’, ‘’La Philosophie politique de Platon’’ και ‘’Philosophy of History in Ancient Greece’’. Είχε τιμήσει πολλές φορές με την υπογραφή του τις στήλες της ‘’Καθημερινής’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: