ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ουκ αν λάβοις από τους... 50άρηδες

kathimerini.gr
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ
​Μα είναι δίκαιο να κοπεί και άλλο η σύνταξη του πατέρα σου; Μια ζωή δούλευε και ήδη δεν μας φτάνει. Εσείς έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας. Εμείς πώς θα ζήσουμε, αν μας κόψουν κι άλλο τη σύνταξή του;». Τουλάχιστον τρεις φορές τις τελευταίες μέρες έχω πέσει σε φίλους που μεταφέρουν ανάλογες συζητήσεις με τους γονείς τους. Ολοι μεταξύ 40 και 50 ετών, με ένα ή δύο παιδιά, ζουν την παράνοια να πρέπει να εξηγήσουν στους ανιόντες γονείς τους ότι το σύστημα «έγκωσε» και δεν βγαίνει. Ενας, μάλιστα, για να πείσει τη μητέρα του ότι χάνει το δάσος πίσω από το δέντρο, της είπε για την πειράξει το εξής: «Μάνα προτιμάς να πάθω εγώ εγκεφαλικό στα 48 μου, επειδή ο Κατρούγκαλος θέλει να μου πάρει κι άλλα για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ή ο 85χρονος πατέρας μου;». Και έλαβε βέβαια την αναμενόμενη greek mama απάντηση: «Φτου παιδί μου, μην λες τέτοια πράγματα, έχεις κι εσύ τα δίκια σου, δες όμως τι μας κάνανε».

Εδώ, λοιπόν, φτάσαμε. Να «τσακωνόμαστε» με τους γονείς μας για το ποιος θα επωμιστεί τις σχιζοφρενείς επιλογές της κυβέρνησης. Τι είπατε; Φταίνε μόνον οι προηγούμενοι; Αρκούν 2-3 αριθμοί για να καταλάβει κανείς τις εγκληματικές συνέπειες της «διαπραγμάτευσης» Βαρουφάκη και της «λογικής» της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έχει το θράσος να τραγουδά σήμερα στους δρόμους το «μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη (!) ποιος θα μπει». Ναι, ο Αλέξης είναι πια ο υποψήφιος να ανέβει στο ελικόπτερο της διαφυγής και όχι ο Αντώνης ή ο Βαγγέλης.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Πέρυσι τέτοια εποχή η πρόβλεψη της «απεχθούς» τρόικας ήταν ότι η χώρα μας θα είχε 2,5% αύξηση του ΑΕΠ το 2015 και 3,6% το 2016. Σύνολο 6,1%. Τι προβλέπεται σήμερα; 0% το 2015, και ύφεση 0,7% το 2016. Με μια μπακαλίστικη, δηλαδή, αριθμητική, που δεν απέχει, όμως, από την πραγματικότητα, όλα τούτα σημαίνουν ένα 7% μείωση του ΑΕΠ επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία μεταφράζεται σε μια νέα μαύρη τρύπα της τάξεως των 12 δισ. ευρώ, το 40% των οποίων αναλογούν στο κράτος. Είναι ακριβώς τα 5 δισ. ευρώ που ο κ. Τσίπρας θεωρεί δίκαιο να μας πάρει, τάχα ως «αναγκαία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», ενώ στην ουσία πρόκειται για τα σπασμένα των Βαρουφάκηδων που καλείται να πληρώσει πάλι ο χειμαζόμενος ιδιωτικός τομέας.

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα είχαν δημοσιογραφικά προβλέψει ο... Μπάμπης, ο Πάσχος και οι «καταραμένοι νεοφιλελεύθεροι», όπως τους ονομάζουν οι «σύντροφοι» που τώρα ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχουν τελικά στα υπουργεία κρυμμένα κοφίνια με ευρώ, αποδεικνύεται και από τούτo: Προ έτους oι τροϊκανοί ΔΕΝ ζητούσαν να κοπεί καμία κύρια σύνταξη. Ενώ σήμερα κάνουν τις πράξεις και απλά λένε στην κυβέρνηση «παιδιά τα νούμερα που μας δείχνετε δυστυχώς δεν βγαίνουν μόνο με τις επικουρικές».

Και κάπως έτσι ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να αναρωτιέται δημοσίως «γιατί είναι άδικο να πληρώνει φόρο 38% όποιος βγάζει 10.000 ευρώ τον χρόνο;». Θα του το εξηγήσω δανειζόμενος στοιχεία που δημοσίευσε ο συνάδελφος Κ. Στούπας (capital.gr). «Ο μέσος μεικτός μισθός στην Ελλάδα πέρυσι ήταν 1.048 ευρώ. Αν από αυτά αφαιρέσουμε τα 383 ευρώ που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ως ασφαλιστική συνεισφορά του κάθε εργαζομένου για κάθε σημερινό συνταξιούχο, τότε μεικτά σε κάθε εργαζόμενο μένουν 665 ευρώ. Κι αν από αυτά αφαιρέσουμε και τους φόρους, τις άλλες εισφορές και το βασικό κόστος διαβίωσης, τότε βρισκόμαστε κάτω από το μηδέν». Χώρια δε που ο κ. Κατρούγκαλος αποκρύπτει ότι αν οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώσουν τέτοιες εισφορές, είναι βέβαιο ότι εκείνοι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, καθώς ήδη καταδικάζονται να μην μπορούν να δημιουργήσουν δικό τους ασφαλιστικό απόθεμα.

Θα αναρωτιέστε προφανώς και ποια είναι η λύση τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ειδικός δεν είμαι, αλλά την αμαρτία μου θα την πω. Οταν το 25% των συντάξεων που αθροίζονται σε 8 δισ. ευρώ τον χρόνο (!), τις παίρνουν αποδεδειγμένα άνθρωποι που είναι 48-65 ετών, μου είναι αδιανόητο να ακούω απόψεις (ακόμη και στη Ν.Δ.) ότι δεν μπορούν να πειραχθούν τα κεκτημένα.

Διότι εδώ που έχουμε φτάσει, τίποτα δεν είναι πια κεκτημένο και αν δεν υπάρξει μια στοιχειωδώς δίκαιη ρύθμιση από τους όποιους κυβερνώντες, η λύση θα προκύψει εξωγενώς. Τι εννοώ; Οτι όλοι οι 50άρηδες που είναι στους δρόμους έχουν πια καταλάβει τι συμβαίνει και απλούστατα είναι ζήτημα χρόνου να πάψουν να πληρώνουν τις συντάξεις των συνομηλίκων τους. Θα κηρύξουν στάση πληρωμών για να βοηθήσουν, όπως μπορούν, τη... φουκαριάρα τη μάνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: