ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Κατάργηση της ποινής αποκλεισμού από τους πίνακες για τους αναπληρωτές-Χωρίς γραπτές εξετάσεις οι μόνιμοι διορισμοί

Ποινή διετούς αποκλεισμού και προσλήψεις αναπληρωτώv

Α. Σε ισχύ είναι φέτος και για τελευταία χρόνια η ποινή του διετούς αποκλεισμού για όσους αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν και παραιτούνται.
Β. Από το επόμενο σχολικό έτος (2016-17) και για τις προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν κατά το έτος αυτό καταργείται η εν λόγω ποινή για τους αναπληρωτές.
Τα παραπάνω αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, ενώ σημειώνονται τα εξής:"Για όσες προσλήψεις του τρέχοντος σχολικού έτους γίνουν μετά τις 21 Φεβρουαρίου στην Πρωτοβάθμια και μετά την 1η Μαρτίου στη Δευτεροβάθμια δεν έχει ισχύ η ποινή του διετούς αποκλεισμού αφού ο νόμος (άρθρο 59 παρ.17 3966/2011) ορίζει ότι διατάξεις ( σ.σ. αποκλεισμός από τους πίνακες του τρέχοντος και του επόμενου σχολικού έτους 2016-17) δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ημερολογιακών μηνών, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων και αδυνατούν για το λόγο αυτόν να αναλάβουν υπηρεσία, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που υποχρεούνται να παραιτηθούν προκειμένου να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις".

Έτσι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 11.500 εκπαιδευτικοί

Χωρίς γραπτές εξετάσεις, αλλά με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όπως γράφει το Έθνος μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ.
Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη αφορούν την προϋπηρεσία των υποψηφίων (είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι), τα προσόντα τους (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες), την ειδίκευσή τους και, τέλος, κοινωνικά κριτήρια.
Το ΑΣΕΠ, σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, προετοιμάζει τις λεπτομέρειες της νέας διαδικασίας, έως ότου καταφθάσει το αίτημα με τους αναλυτικούς πίνακες ανά ειδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: