ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ωράριο Διευθυντών Σχολικών Μονάδων:Διοικητικά ή Διδακτικά καθήκοντα;

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς!
Εξίσωση και πράσινα άλογα!
Οι Διευθυντές με τα νέα απαιτητικά δεδομένα, είναι αδύνατο να  επωμίζονται και διδακτικά καθήκοντα σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των μαθητών/μαθητριών! 
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.
Αθήνα, 15-09-2017        Αρ. Πρωτ.: 41


«Aνακοίνωση για την καταχώριση νέων στοιχείων στο MySchool»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με Αρ. Πρωτ. 149084/ΓΔ4/08-09-2017, και θέμα: «Καταχώριση στοιχείων στα Πληροφοριακά Συστήματα myschool και Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.)», έχει να επισημάνει τα εξής:

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, και για να τηρηθούν τα όσα προβλέπει, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπροστά στη οθόνη του Η/Υ εισάγοντας και τροποποιώντας στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος MySchool. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διεκπεραιώνουν ένα τεράστιο γραφειοκρατικό έργο αλλά και να καλύπτουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, το οποίο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυμαίνεται από 8 έως και 20 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Οι Διευθυντές όμως, εκτός από διοικητικοί είναι και επιστημονικοί- παιδαγωγικοί υπεύθυνοι των σχολικών τους μονάδων, και εκτός της διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας τους, πρώτιστο καθήκον τους πρέπει να είναι η στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο, καθώς και η συμβουλευτική μαθητών και γονέων. Πότε όμως θα προλάβουν οι Διευθυντές να ασχοληθούν με την άσκηση των ουσιαστικών καθηκόντων τους όταν καθημερινά επιφορτίζονται και με νέο γραφειοκρατικό έργο;

Με βάση τα παραπάνω, και με δεδομένη την ανυπαρξία γραμματειακής υποστήριξης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προτείνουμε:
Την άμεση εξίσωση του ωραρίου των Διευθυντών, Υποδιευθυντών και εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης με αυτό που ισχύει στη Β/θμια Εκπαίδευση, με σκοπό να εξοικονομηθεί ο απαραίτητος χρόνος για την διεκπεραίωση των συνεχώς αυξανόμενων γραφειοκρατικών υποχρεώσεων των σχολικών μονάδων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος   Ο Γεν. Γραμματέας
Τηλέμαχος Κουντούρης Νικόλαος Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: