ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Αναδρομικές μειώσεις στις καθαρές αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων


Στην άλλη ζωή, μάλλον, θα έχουμε αναδρομικές αυξήσεις...  
Μόλις έληξαν οι προηγούμενες αρχίζουν οι νέες!
Φθινοπωρινό "ΔΩΡΑΚΙ" της εικονιζόμενης!! Αναδρομικές κρατήσεις και στις καθαρές αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων. Ποιες περιπτώσεις αφορά...
Οι "απίθανοι", βρήκαν τρόπο να μειώνουν τους μισθούς μας...και μάλιστα αναδρομικά!

capital.gr
Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Από 4 έως 8 ευρώ το μήνα θα χάσουν οι μόνιμοι υπάλληλοι που είναι "μέτοχοι" του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Και αυτό λόγω της νέας μηνιαίας εισφοράς 4,5% που προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε προχθές το Υπ. Εργασίας.
Δεδομένου, όμως, ότι η εισφορά αυτή θα ισχύσει από 1/1/2017, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δεχθούν αναδρομική μείωση στις καθαρές αποδοχές τους.
Στη διάταξη του νομοσχεδίου δεν προσδιορίζεται αν οι αναδρομικές εισφορές θα επιβληθούν "εφάπαξ", δηλαδή θα αντληθούν από τις αποδοχές ενός και μόνο μήνα (πχ του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου κλπ.) ή σε μηνιαίες "δόσεις".
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, "μέχρι σήμερα υπήρχαν, κατά τις καταστατικές διατάξεις του ΜΤΠΥ, διαφοροποιήσεις τόσο ως προς τα ποσοστά των κρατήσεων επί των αποδοχών των μετόχων του, όσο και ως προς τη βάση υπολογισμού τους.
Επιπλέον, οι κρατήσεις γινόνταν όχι στις πραγματικές καταβαλλόμενες αποδοχές των υπαλλήλων, αλλά περιλάμβαναν και εικονικά ποσά επί των οποίων προβλεπόταν η κράτηση, όπως το ποσό των 140,80 ευρώ.
Με την προτεινόμενη διάταξη καθορίζεται από 1/1/2017, ενιαίο ποσοστό κράτησης επί των συντάξιμων αποδοχών του ΜΤΠΥ με αυτές που ορίζονται στην ασφάλιση του κλάδου σύνταξης και επιπλέον την αντιστοιχία του ποσού επί του οποίου υπολογίζονται οι κρατήσεις των μετόχων με το χορηγούμενο μέρισμα.
Με βάση τα παραπάνω η κράτηση υπέρ του ΜΤΠΥ γίνεται επί πραγματικών αποδοχών, πλέον, σύμφωνα με τους ενιαίους κανόνες. Η αύξηση του ποσοστού δεν συνεπάγεται την αντίστοιχη (σ.σ. 4,5%) επιβάρυνση των υπαλλήλων, καθώς γίνεται πλέον σε μειωμένη βάση υπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: