ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ανοίγει τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Άργους Ορεστικού


Άντε και καλά πανηγύρια, που έλεγε και η γιαγιά μου! 
κ. Δήμαρχε, την Τρίτη και τα "μάτια σας"!! Τα έθιμα είναι πανίσχυρα και οφείλουμε να τα διατηρούμε, έστω και με αλχημείες...
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης 
Δάσκαλος


Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ανοίγει και επίσημα τις πύλες της η ετήσια εμποροπανήγυρις Άργους Ορεστικού. 
Το Αργίτικο πανηγύρι έχει ιστορία 5 αιώνων και παρά τις "αναιμικές" αντιδράσεις των εμπορικών συλλόγων της περιοχής μας, αποτελεί για την πλειονότητα των κατοίκων του Νομού μας, ένα ιστορικό και κυρίως οικονομικό γεγονός. Παλαιότερα είχε και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία δυστυχώς, έχουν χαθεί!
Εδώ και δεκαετίες, είθισται την τελευταία μέρα του πανηγυριού, τα σχολεία του Άργους Ορεστικού να μην λειτουργούν με απoφάσεις των άλλοτε Νομαρχών και από το 2010 με απόφαση του Δημάρχου. 
Αυτήν όμως την απόφαση τα τελευταία τρία χρόνια δεν την αποδέχονται οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, διαπληκτιζόμενοι με το Δήμαρχο Άργους Ορεστικού και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. 
Οι γονείς από την πλευρά τους, πιστοί στις παραδόσεις και τα τοπικά έθιμα δεν "στέλνουν" τα παιδιά τους στα σχολεία τη συγκεκριμένη μέρα, αγνοώντας αφενός τις οδηγίες και συστάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου παιδείας και στηρίζοντας αφετέρου την απόφαση του Δημάρχου τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκινάει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 η Εμποροπανήγυρη Άργους Ορεστικού

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την έναρξη της εμποροπανήγυρης Άργους Ορεστικού που ξεκινά την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017.
Σήμερα 18 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η εγκατάσταση των εκθετών οι οποίοι ξεπερνούν τους 350, συμμετοχή ρεκόρ, που αποδεικνύει την άψογη διοργάνωση του θεσμού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.
Σημαντικές είναι οι αλλαγές στον χωροταξικό σχεδιασμό της εμποροπανήγυρης που πραγματοποιήθηκαν φέτος, χάρη στις οποίες δημιουργήθηκαν επιπλέον περίπτερα (χωρίς την κατάληψη επιπλέον χώρου) και ικανοποιήθηκε η αυξημένη ζήτηση συμμετοχών.
Έτσι πλήρως ανανεωμένη, αλλά και με σεβασμό στη μακρόχρονη ιστορία της η Εμποροπανήγυρη Άργους Ορεστικού αναμένει για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες επισκέπτες, κερδίζοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 με τον αγιασμό που θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ στην πλατεία της Εμποροπανήγυρης.


Αρκετά με την αναπαραγωγή της μιζέριας!
κ. Δήμαρχε, όσο για το  συμπαθέστατο αναβρυτήριο της εμποροπανήγυρης, με τη λήξη της, προτείνω να το τοποθετήσετε στην αυλή του σχολείου μας ή στο χώρο πρασίνου δίπλα από το σχολείο μας, στη νότια είσοδο της κωμοπόλεώς μας. Εμείς το θέλουμε τόσο πολύ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: