ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η πριγκίπισσα του οίκου της Αριστεράς

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Η πριγκίπισσα Ρένα αγαπάει τον απλό λαό, κατανοεί την αφέλειά του και δεν χάνει την ευκαιρία να ρίξει ένα βλέμμα συμπαθείας στις αδυναμίες του. Δεν ξεχνά ότι αυτός ο λαός, πιστός στις παραδόσεις της αγνής αφελείας του υπέκυψε στη γοητεία της και την επέλεξε για να κυβερνήσει τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Oμως η πριγκίπισσα Ρένα δεν ξεχνά πως στις φλέβες της κυλάει το αρχοντικό αίμα της αριστερής αριστοκρατίας. Ποιος ξεχνάει τη νύχτα εκείνη στα Προπύλαια όταν με μια πριγκιπική χειρονομία απέπεμψε τους αντιπεριφερειάρχες της και τους λοιπούς βαλέδες της στα ενδότερα για να μη σπιλώσουν με την παρουσία τους την αναμνηστική φωτογραφία της ενθρόνισής της. Eτσι είναι οι πρίγκιπες. Μπορεί να καταδέχονται τις δημοκρατικές διαδικασίες, διότι είναι καλοί άνθρωποι, όμως δεν εκχωρούν σε κανέναν –μην πω τη λέξη– τα δικαιώματα του τίτλου τους.

Η πριγκίπισσα Ρένα εδώ και τριάμισι χρόνια παλεύει για την ανάταξη του Πεδίου του Aρεως. Oνειρό της είναι να το μετατρέψει σε «δημόσιο, ανοικτό χώρο πρασίνου» και «πολιτισμού». Οι κακόβουλοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να έχει φτιάξει δύο με τρία καινούργια πάρκα ή τουλάχιστον να βρει έναν τρόπο να ποτίζει το ήδη υπάρχον πράσινο και να αξιοποιήσει τις κατακτήσεις του πολιτισμού ώστε να το φωτίζει σαν πέσει η νύχτα. Eτσι είναι ο κόσμος. Μη δει κάποιον άνθρωπο να προσπαθεί και αμέσως τον κατακρίνει. Και αντί να εκτιμά τη γενναιοδωρία και τον πόνο της πριγκιπίσσης, γκρινιάζει για τον πληθυσμό των τοξικομανών και των προμηθευτών τους που πλημμυρίζουν το πάρκο. Γκρινιάρηδες μεσοαστοί, και ω της φρίκης, ανάμεσά τους κυκλοφορούν και πολλοί μικροαστοί. Στενόμυαλοι που δεν καταλαβαίνουν ότι το εμπόριο και η χρήση των ναρκωτικών είναι κατά βάθος πολιτισμός.

Η πριγκίπισσα Ρένα κόντεψε να σκάσει από τη στενοχώρια της. Δεν άντεξε και αποφάσισε να τους βάλει στη θέση τους. «Δεν ασπρίζει με μπατανόβουρτσες το πάρκο», είπε. Κι αφού σούφρωσε τα χειλάκια της απεφάνθη: «Το έργο ενοχλεί όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές». Και πόσο δίκιο έχουν τα παιδιά από τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια Αρχιτεκτονικής και ΑΣΟΕΕ που τους κατηγορούν όλους αυτούς ότι θέλουν να βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους και να μαζεύουν τα κακάκια τους με σακουλίτσες. Μεσοαστοί, παιδί μου, τι περιμένεις. Στην πριγκιπική ψυχή της Ρένας η λέξη «μεσοαστός» μόνον περιφρόνηση μπορεί να προκαλέσει. Διαβάζοντας την επιστολή, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως όποιος την έγραψε είναι απλώς αγενής. Μετά όμως θυμήθηκα πως οι τύποι της ευγένειας είναι επινόηση των αστών και ένας πραγματικά ευγενής, όπως η πριγκίπισσα Ρένα, δεν μπορεί παρά να τους γράφει στα παλιά της γοβάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: