ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Πρωτοφανείς και πασιφανείς παραβιάσεις του συντάγματος! 
Tιμωρητικές διατάξεις με αναγκαστικές απομακρύνσεις στελεχών και στέρηση δικαιωμάτων. Και οι δικαστικές διαμάχες καλά κρατούν...ταλαιπωρώντας τους εργαζόμενους ψυχή τε και χρήματι!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ

Αναδίπλωση στο παρά πέντε αναμένεται από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο νομοσχέδιο για τις δομές που συζητείται στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. Το σχέδιο νόμου προβλέπει κόφτη στις θητείες των στελεχών εκπαίδευσης, μια διάταξη που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και από τον εκπαιδευτικό κόσμο, καθώς, ασχέτως αξιολόγησης του έργου του, ο εκπαιδευτικός αποκλείεται από διοικητικές θέσεις αν έχει κάνει ήδη δύο θητείες. 
Η Νέα Δημοκρατία έχει κατηγορήσει τον υπουργό για άλωση της εκπαιδευτικής διοίκησης από κομματικά μέλη και οι εκπαιδευτικοί μιλάνε για φωτογραφική διάταξη εναντίον των εν ενεργεία στελεχών. Φαίνεται ότι η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα με αυτή τη διάταξη θα πιάσει τόπο, καθώς πληροφορίες της στήλης σημειώνουν ότι o κ. Γαβρόγλου επεξεργάζεται πολύ σοβαρά να αποσύρει τον κόφτη και να μην υπάρχει πλαφόν που θα αποκλείει τους εκπαιδευτικούς από διοικητικές θέσεις
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γαβρόγλου επιχειρεί να αποκλείσει τα εν ενεργεία στελέχη εκπαίδευσης από νέες θητείες. Στο νόμο για τους διευθυντές σχολείων είχε ορίσει οι υποψήφιοι με δύο θητείες να μην έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν υποψηφιότητα στο ίδιο σχολείο αλλά σε άλλη μονάδα, κάτι που επιχειρεί πάλι στο τωρινό νομοσχέδιο. Η διάταξη αποσύρθηκε άρον άρον έπειτα από αντιδράσεις λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ούτε όμως η νέα υποχώρηση που αναμένεται από τον υπουργό φαίνεται ότι αλλάζει τις καινούργιες συνθήκες που προωθεί στη διοίκηση της εκπαίδευσης. 
Χθες, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε ένα συγκριτικό πίνακα των δομών που υφίστανται σήμερα και των νέων που αναμένεται να θεσμοθετηθούν. Ο κ. Γαβρόγλου απάντησε με αυτόν τον τρόπο στους επικριτές του. Απάντησε, βέβαια, επιλεκτικά, γιατί οι εξηγήσεις για την εν κρυπτό πριμοδοτημένη συνέντευξη στις κρίσεις στελεχών, την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, τις κατηγορίες για συμμετοχή κομματικών στελεχών σε κατά τα άλλα διαφανή συμβούλια επιλογής ακόμα αναζητούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: