ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η Τηλεεκπαίδευση.



Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με ισχυρά και εμπεριστατωμένα επιστημονικά επιχειρήματα, μειοψήφησε στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας για το αυριανό άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων. 

Αγαπητέ, πρόεδρε, 

Σας διαβεβαιώνουμε πως τα σχολειά μας θα επαναλειτουργήσουν τηρώντας με ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, όσον αφορά στα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως ακριβώς καταφέραμε να τα επαναλειτουργήσουμε τόσο τον περασμένο Ιούνιο όσο και τον Σεπτέμβριο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 
Με τα πολλά έτη εμπειρίας στους ώμους μας και με την αδιαπραγμάτευτη αγάπη μας προς τα παιδιά μας, έχοντας πια τη γνώση και τη σοφία, με συνεργασία και συλλογικότητα, είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε και να διαχειριζόμαστε οποιεσδήποτε καταστάσεις εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Όσον αφορά, όμως, στην ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών, προφανώς δεν μπορούμε να την «εγγυηθούμε», διότι ο συνωστισμός είναι δεδομένος και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών αφ΄ ενός από τάξη σε τάξη και αφ΄ ετέρου από σχολείο σε σχολείο, είναι επίσης μία σκληρή πραγματικότητα κόντρα στα δέοντα… 

Για πρώτη φορά όμως… σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!!! Αδυνατούμε να βρούμε λύση στις περιπτώσεις κακοκαιρίας, όταν η έξοδος των παιδιών στην αυλή κατά την ώρα των διαλειμμάτων, θα είναι αδύνατη. Μοιάζει με εφιάλτη, η σκέψη ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα παραμένουν από το πρωί έως το μεσημέρι καθηλωμένοι και στοιβαγμένοι μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Καμία εισήγηση και λύση από τους ειδικούς επί της διαχείρισης του συγκεκριμένου προβλήματος!!! Σιγή και από την πλευρά του υπουργείου… Δυστυχώς και πάλι μόνοι στον λάκκο των λεόντων!

Εδώ πάντα, Άργος Ορεστικόν. Φίλε, Αθανάσιε, εύχομαι σύντομα να ξανανταμώσουμε...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος
 


Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η Τηλεεκπαίδευση.

Η παραπάνω ανακοίνωση βρίσκεται στον προσωπικό λογαριασμό του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, στο twitter. 
Ο Θεσσαλονικιός γιατρός και μέλος της επιτροπής των ειδικών, συνεχίζει να επιμένει πως μεταξύ ανοίγματος των σχολείων και αγοράς προτιμότερο είναι να ανοίξουν τα καταστήματα.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο OPEN ο κ. Εξαδάκτυλος, είπε ότι αυτό που έχει σημασία για αύριο,  είναι η έναρξη της διά ζώσης διδασκαλίας να γίνει με ασφάλεια.

Πολύ σημαντικό ρόλο, κατά τον ίδιο, θα παίξουν οι γονείς. "Να μην δουν το άνοιγμα των σχολείων ως μια ευκαιρία δικής τους κοινωνικοποίησης" είπε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί για τα παιδιά που παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα, τα οποία δεν θα πρέπει να τα στέλνουν στο σχολείο και να αναζητούν άμεσα βοήθεια παιδιάτρου.

"Το κρυολόγημα που η μαμά παραδοσιακά αντιμετώπιζε και περνούσε σε δύο μέρες χωρίς τη συμβουλή γιατρού, τώρα θα πρέπει να τον συμβουλευτεί άμεσα ακόμα και για ασήμαντο σύμπτωμα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης ο κ. Εξαδάκτυλος, είπε ότι αν είναι ασφαλές το περιβάλλον, όλα πρέπει να ανοίξουν κι αυτό εξαρτάται από τη μικρή διασπορά του ιού στην κοινωνία και την άρση της η ασφυκτικής πίεσης που υφίσταται το ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: