ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Το υπουργείο παιδείας σπεύδει να υπενθυμίσει τους ειδικούς πως τα σχολεία θα ανοίξουν, όπως και να έχει!

Οι εμμονές της κυρίας υπουργού της Παιδείας, είναι πραγματικά ανεξήγητες...
Συμφωνήσαμε άπαντες και άπασες (!) πως θα ακούμε και θα λαμβάνουμε υπόψιν μόνον τις εισηγήσεις των ειδικών... πανταχόθεν!!!
Εσείς, κυρία υπουργέ, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέψουν την επαναλειτουργία των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα πάντα με την εισήγηση των ειδικών, εσείς θα την αγνοήσετε; 
Δεν συμφωνείτε με την ανακοίνωση της κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησής σας (?) κυρίας Πελώνη και του καθ΄ύλην αρμόδιου, υπουργού υγείας κ. Βασίλη Κικίλια;


Ο υπουργός της υγείας Βασίλης Κικίλιας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα και να μην ανοίξουν τα σχολεία. Ανέφερε ότι η παρούσα κατάσταση ανησυχεί και προβληματίζει, δίνοντας τη "σκυτάλη" στην επιτροπή ειδικών, η οποία και έχει τον λόγο
Ο υπουργός ανακοίνωσε: «Η απόφαση που πήρε η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, αυτά κρίνονται ad hoc και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως «δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της».

Όπως είπε, ερωτηθείσα για τα σχολεία, «η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο υπουργός εξήγησε -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και πρότεινε τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Αμέσως μετά τις παραπάνω δηλώσεις, το υπουργείο παιδείας έσπευσε να ανακοινώσει πως τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: