ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Μόσιαλος «Είναι μύθος ότι τα νεαρά άτομα δε μεταδίδουν τη νόσο». Οι εκπαιδευτικοί με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν

Αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά τη μετάδοση του ιού στους χώρους των σχολείων. Άρα, να περιμένουμε την ανακοίνωση νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την επαναλειτουργία των σχολείων μας... 
Κύριε, καθηγητά, έχουμε χάσει και συναδέλφους χωρίς υποκείμενα νοσήματα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!

  Πηγή:EΡΤ  
«Για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να εμβολιαστούν», ανέφερε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδος για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηλίας Μόσιαλος. 

Μύθος ότι τα παιδιά δε μεταδίδουν τη νόσο «Οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με νεαρά παιδιά που γνωρίζουμε ότι μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος, υπογραμμίζοντας ότι «Είναι μύθος ότι τα νεαρά παιδιά δε μεταδίδουν τη νόσο» 

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι 
«Είναι πρώιμη η συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, θα πρέπει να περιμένουμε κατά τη γνώμη μου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του πού βρισκόμαστε». 
«Τα δεδομένα τα δικά μας είναι αρκετά καλύτερα (από άλλες χώρες), θα πρέπει επομένως να δούμε πώς ανοίγουν τα σχολεία για τα μικρότερα παιδιά πρώτα. Θα μπορούσαμε να βρούμε τους γονείς των παιδιών που βρίσκονται στις ευάλωτες κατηγορίες και αν μερικά παιδιά ζουν με παππούδες και γιαγιάδες να τους εμβολιάσουμε; 
Αυτό θα ήταν μια έξυπνη στρατηγική εθνικού εμβολιασμού. Επομένως, εντοπίζουμε τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, εντοπίζουμε τους γονείς που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και τους παππούδες και τις γιαγιάδες αν μένουν μαζί με τα εγγόνια τους και έτσι είναι πολύ πιο ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων. Και αυτό θα προτείνω στην κυβέρνηση να κάνει», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: