ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Μάνατζερ για τις συντάξεις...


Τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί πρότζεκτ μάνατζερ που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με τις εκκρεμείς συντάξεις. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου. 

«Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο!», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ότι οι εκκρεμείς συντάξεις συνιστούν μεγάλο «αγκάθι» και σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποκάλεσε το πρόβλημα πρόσφατα μιλώντας στη Βουλή «σαράκι», σε μια στιγμή που οι εκκρεμότητες κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ ξεπερνούν πλέον τις 300.000 συνολικά.
Σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ θα καταρτηθεί αμέσως ειδικό σχέδιο με πρόσθετα μέτρα και αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για επιτυχία αυτού του στόχου, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας πως θα δοθεί έμφαση στις συντάξεις που έχουν καθυστερήσει περισσότερο. «Θέλω να τονίσω τη σημασία που έχει για εμάς, και για εμένα προσωπικά, το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. 
Είναι ίσως για μένα η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο! Μέχρι τώρα έχει γίνει πολύ σημαντική προσπάθεια σε ένα δύσκολο πεδίο, συντελούντος και του ψηφιακού εκσυγχρονισμού. Οι συντάξεις που απονεμήθηκαν το 2020 είναι κατά 31% περισσότερες σε σχέση με αυτές που απονεμήθηκαν το 2019. Αλλά η προσπάθεια, για προφανείς λόγους, πρέπει να επιταχυνθεί. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί πρότζεκτ μάνατζερ που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με αυτό το θέμα», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: