ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Καθυστερήσεις και "μαγειρέματα" στις συγκροτήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων...

Το εκλογικό αποτέλεσμα από την ισχνή και "ασθενική" συμμετοχή ολίγων νοματαίων στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα...
Και επειδή ως τα τώρα, τηρείται σιγή ιχθύος, να υποθέσουμε ότι οι αιρετοί εκπρόσωποί μας στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) αποδέχθηκαν το ορισμό τους; 
Τα συνδικαλιστικά στελέχη υποχρεούνται να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς δεύτερες σκέψεις, καθυστερήσεις και αναβολές...
Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπογεγραμμένο από τη Γενική Γραμματέα, Αναστασία Γκίκα, υπενθυμίζει (ωσάν να το αγνοούν!!!) στις περιφερειακές διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη συγκρότηση των περιφερειακών συμβουλίων, των οποίων η θητεία, ως γνωστόν, έληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2020.

Είναι πραγματικά άξιον απορίας και ανησυχίας ταυτόχρονα, ο χρόνος στον οποίο το υπουργείο διάλεξε να "υπενθυμίσει" στις περιφερειακές διευθύνσεις να ξεκινήσουν τη διαδικασία συγκρότησης των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, ένα 24ωρο δηλαδή, πριν λήξει η θητεία των μελών τους! Η δε  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.), θα έπρεπε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, να είχε κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου!!! 
Έτσι, σήμερα 3 Ιανουαρίου 2021, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα έπρεπε να βρίσκονται στα γραφεία των περιφερειακών διευθυντών, μιας και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, είναι αυτοί που αποφασίζουν για τον ορισμό των δύο τακτικών μελών με τα αντίστοιχα αναπληρωματικά.
Αυτά τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται εδώ και 17 χρόνια απαρέγκλιτα, ώστε, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας διετούς θητείας, να υφίστανται και φυσικά να συνεδριάζουν τα νέα  υπηρεσιακά συμβούλια. 
Φέτος, όμως και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των αιρετών εκπροσώπων, η εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου "τινάχθηκε" στον αέρα, αφού η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών απείχε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αντιδρώντας έτσι στην εξ αποστάσεως αυτή διαδικασία. Λόγω της πανδημίας οι εκλογές θα έπρεπε να μετατεθούν...  
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποδέχθηκε(!) τα αποτελέσματα των εκλογών, παρότι γνωρίζει πως η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων έχει παραιτηθεί, και προχωρά στις συγκροτήσεις των συμβουλίων με το "έτσι θέλω", "πιέζοντας" τους περιφερειακούς διευθυντές, στη θέση των αιρετών, να δι-ορίσουν μέλη με τη γνωστή διαδικασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Και επειδή όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα και ως εκ τούτου υπάρχει νομοθετικό κενό, θα θέλαμε πραγματικά να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τους/τις συναδέλφους και δεν καλυφθούν τα κενά των αιρετών εκπροσώπων, κάτι βεβαίως που ευχόμαστε να συμβεί διότι αποτελεί μονόδρομο!!!
Κατόπιν τούτων θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά: Τέτοια αντάρα και ανακατωσούρα, στα 36 χρόνια που υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση, δεν ξαναματάδα! 
Οι σχέσεις υπουργείου και εκπαιδευτικών οδηγούνται σε αδιέξοδο. Απαιτείται η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Ενόψει της μεγάλης γιορτής των Θεοφανείων, καλή φώτιση σε όλες και όλους!
Το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: