ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Στο κενό η διπλή πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ


Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του υπουργού Οικονομικών συσπείρωσε την πλειοψηφία. Χωρίς απήχηση έμεινε και η πρόταση μομφής στον πρόεδρο της Βουλής.
Στο κενό «έπεσε» η προσπάθεια του Α. Τσίπρα να πολώσει το πολιτικό κλίμα μέσα από την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για «αυτογκόλ» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιλογή του αυτή όχι μόνο δεν επέφερε κανένα πλήγμα στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα συσπείρωσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε με την επίθεση του κ. Τσίπρα κατά της κυβέρνησης και την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών και συνεχίστηκε με την απόρριψή της από την πλειοψηφία ως αντισυνταγματικής και την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της χθεσινής συζήτησης, καθώς η απόρριψη της πρότασης του κ. Τσίπρα, χωρίς καν να συζητηθεί, και η σύγκρουση που ακολούθησε ανέδειξαν -όπως εκτιμούν- τα πλεονεκτήματα της πλειοψηφίας και εμφάνισαν τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει να βάλει προσκόμματα στην πορεία της χώρας στην έξοδο από τη μνημονιακή εποχή.

Σημειώνουν, δε, ότι ο στόχος της κίνησής του δεν ήταν άλλος από το να καθυστερήσει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, γεγονός που, εάν συνέβαινε, θα προκαλούσε αναβολή στην απόφαση για εκταμίευση της δόσης. Αυτό ακριβώς επεσήμανε με δήλωσή του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία» -υπογράμμισε- «που η αξιωματική αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό θεσμό του Κοινοβουλίου. Δεν της πέρασε». «Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», κατέληξε. Ο κ. Τσίπρας στην αρχική του ομιλία, αφού είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά των κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη, ανακοίνωσε την απόφασή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Βάζει» -τόνισε χαρακτηριστικά- «την ελληνική οικονομία ακόμη πιο βαθιά στον τάφο. Εχουμε πολιτική υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό και τη χώρα να μην του επιτρέψουμε να συνεχίσει το έργο του. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να καταθέσουμε σήμερα πρόταση δυσπιστίας κατά του κυρίου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών, εναντίον του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα».

Γιάννης Σαραντάκος

message
AΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΕΛΕΤΗ

Το πυροτέχνημα
Το χθεσινό πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε απουσία ψυχραιμίας και σοβαρά επεξεργασμένης στρατηγικής, καθώς τελικά διευκόλυνε την κυβέρνηση απαλλάσσοντάς την από ενοχλητικές φωνές περί γάλακτος και φαρμακείων και αθώωνε την υπόλοιπη κυβέρνηση από την πολιτική ευθύνη για το πολυνομοσχέδιο, στοχοποιώντας τον Γ. Στουρνάρα. Οι αποφάσεις του Eurogroup, που παρεμπιπτόντως αφορούν την καταβολή της μεγαλύτερης δόσης στην Ελλάδα, δεν αποτρέπονται με «επαναστάσεις» επί της διαδικασίας... Οσο για τα «πραξικοπήματα» μάλλον εκθέτουν όσους τα λένε. Γιατί όλοι κατάλαβαν ότι «πραξικόπημα» δεν υπήρξε. Κι αν γινόταν δεν θα ήταν για χάρη ενός υπουργού Οικονομικών και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικό.
ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: