ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Μηνύματα κατά ρατσισμού και μίσους

Μήνυμα κατά του ρατσισμού, του φυλετικού και θρησκευτικού μίσους στέλνει εν όψει του Πάσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισημαίνει ότι οι άνθρωποι συχνά δεν μπορούν να δεχθούν τη διαφορετικότητα, ωστόσο η ελευθερία αποκτάται «κοντά στον Θεό».

«Βλέπουμε να κυριαρχεί το σκότος του θανάτου, το άδικο αντί της δικαιοσύνης, το μίσος και ο φθόνος, αντί της αγάπης και τους ανθρώπους να προτιμούν το καταχθόνιον μίσος αντί του φωτός της Αναστάσεως», σημειώνει στο μήνυμά του για το Πάσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, παρά την πρόοδο των κοινωνιών, παρά τις διακηρύξεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «το εθνοφυλετικό και θρησκευτικό μίσος διογκώνεται παγκοσμίως και προκαλεί επικίνδυνες εντάσεις, οι οποίες επιτείνουν την κυριαρχία του βασιλείου του θανάτου, των καταχθονίων. Οι άνθρωποι ατυχώς δεν μπορούν να ανεχθούν την διαφορετικότητα εις τον συνάνθρωπόν των. Δεν μπορούν να δεχθούν την διαφορετική φυλετική καταγωγή του ανθρώπου, τις διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις, πολιτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές».

Καταλήγοντας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισημαίνει ότι «η αληθινή ελευθερία αποκτάται μόνο με την παραμονή πλησίον του Θεού. Η ανάστασις και η ζωή είναι δώρον καί φως του Ιησού Χριστού, το οποίον "φαίνει πάσιν". Ας τιμήσωμεν όλοι το δώρον».

Απέναντι στη θλίψη
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος καλεί τους Ελληνες «να αντισταθούν και να μην αφήσουν τη θλίψη να συσκοτίσει την αλήθεια», καθώς, όπως αναφέρει, «η σύγχρονη οδυνηρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σκοτεινιάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Γεμίζουν τις ψυχές μας με πικρία και απογοήτευση για τις συνέπειες της κακής διαχειρίσεως της εξουσίας από τους άρχοντες και τους ισχυρούς του κόσμου».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, στο πασχαλινό μήνυμά του, παροτρύνει το ποίμνιό του, μέσα από το πασχαλινό φως να βλέπει με αισιοδοξία «το δύσκολο και συχνά επώδυνο, αλλά θεάρεστο χρέος να αλλάξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τον τόπο μας και τη ζωή μας. Το μπορούμε. Διότι, όσο και αν προσπάθησαν οι ισχυροί της Γης να εξοντώσουν τον Θεό, νομοθετώντας εναντίον της Εκκλησίας, υπονομεύοντας την αλήθεια και διώκοντας τους πιστούς, όσο και αν αγωνίστηκαν οι θιασώτες των άθεων ιδεολογημάτων και της αντιχριστιανικής προπαγάνδας να αποδυναμώσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, ο Αναστάς Κύριος της Ζωής έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Μπροστά στη δύναμη και το φως της Αναστάσεως, οι δυνάμεις του σκότους, της φθοράς και της αδικίας εξαφανίζονται όπως ο καπνός στον άνεμο». Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο μήνυμά του για το Πάσχα εύχεται «το ολόλευκο αναστάσιμο φως, με όλους τους χρωματισμούς του, ας μας αφυπνίσει κατά τη φετινή πασχαλινή περίοδο και ας οδηγήσει, πιστούς και ολιγόπιστους, σε μια νέα προσπάθεια για περισσότερη αλληλοκατανόηση, καταλαγή, συναδέλφωση και δημιουργική πορεία».
ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: