ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Θεοδωρικάκος:18.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ- Προτεραιότητα σε Παιδεία και Υγεία


Ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2020 βρέθηκε στο επίκεντρο του υπουργικού Συμβουλίου όπου ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της κυβέρνησης για μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και την ελαχιστοποίηση τη κάλυψης των κενών με προσλήψεις εποχικών ή συμβασιούχων
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στο υπουργικό Συμβούλιο τους υπηρετούντες σήμερα υπαλλήλους, τις αποχωρήσεις την τελευταία διετία και την εκτίμηση για τις αποχωρήσεις του επόμενου έτους.
Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις όλων των Υπουργείων για το 2020, ενώ έγινε ειδική αναφορά για τους ευαίσθητους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, όπου θα είναι οι τομείς που κυβέρνηση θα δώσει άμεση προτεραιότητα για την κάλυψη των θέσεων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών οι εγκεκριμένες μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα για το 2020 είναι περίπου 18.000.
Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τον αριθμό του τακτικού και έκτακτου προσωπικού στο δημόσιο κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το «τακτικό προσωπικό αριθμεί 565.268 υπαλλήλους» και το έκτακτο «51.680 υπαλλήλους».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το δημοσιονομικό περιθώριο που δημιουργείται από την ανάπτυξη της οικονομίας και την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού θα χρησιμοποιηθεί για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι έκτακτου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο προέβη στην προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, κατά την προεπιλογή προτείνονται οι 10 πρώτοι στην επετηρίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι 6 πρώτοι στην επετηρίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: