ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Στη Βουλή το “μάθημα της πλαστικούρας” – Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης στα σχολικά γεύματα

Αγαπητέ συνάδελφε,  "πλαστικούρα" από τη μια,  μη διενέργεια ποιοτικού ελέγχου από την άλλη, αν προσθέσουμε και το  "πέταμα" μη καταναλωθέντων γευμάτων, τότε μιλάμε για τεράστια σπατάλη!
Έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας...
Καληνύχτα!

greekteachers.gr
Το “μάθημα της πλαστικούρας” άρθρο του Αθανάσιου Κατσίμπελη Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, που δημοσίευσε αποκλειστικά η ιστοσελίδα μας www.greekteachers.gr και η εφημερίδα Πατρίς της Ηλείας έφερε στη Βουλή η Πρόεδρος της Επιτροπης Περιβάλλοντος κα. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Αναφορά για την αλόγιστη χρήση πλαστικού μιας χρήσης για την συσκευασία των σχολικών γευμάτων κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Η Βουλευτής διαβίβασε στα αρμόδια Υπουργεία άρθρο που θίγει το φλέγον αυτό ζήτημα. Τα σχολικά γεύματα που παρέχονται στους μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος διατροφικής αγωγής «Σχολικά Γεύματα» που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά, είναι συσκευασμένα με τέτοιο τρόπο που καθίσταται αλόγιστη η χρήση του πλαστικού μιας χρήσης. Είναι μια πρακτική που όχι μόνο εντείνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση, αλλά δεν προάγει, ως όφειλε, την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία, καθώς δεν καλλιεργείται, επί τους ουσίας, μια υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το διακύβευμα των πλαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 80-85% των θαλασσίων απορριμμάτων που καταμετρούνται στις παραλίες είναι πλαστικά, ενώ τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης εξ αυτών, αντιστοιχούν στο 50% του συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: