ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Συνέδριο της Ν.Δ. για επανεκκίνηση, με πολλές καινοτομίες


kathimerini.gr
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Το τέταρτο συνέδριό της στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που είναι πρόεδρος του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Νέα Δημοκρατία το τριήμερο 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. Ο αριθμός αυτός από μόνος του αποτυπώνει την κομματική κινητικότητα που επικρατεί στο «γαλάζιο» στρατόπεδο τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός, ωστόσο, πως η κινητικότητα αυτή συνεχίζεται και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., δείχνει πως ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει το σύνηθες φαινόμενο, ένα κόμμα να αποδιοργανώνεται και να περνά σε φάση υπολειτουργίας όταν μεταπηδά στην κυβέρνηση.

Προς επίρρωσιν της λογικής αυτής, χθες, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Τάσο Σπηλιόπουλο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ήδη δώσει το στίγμα του σε αυτό το κομμάτι με την επιλογή έμπειρων στελεχών σε κομματικές θέσεις και με κεντρική φιλοσοφία πως το κόμμα μπορεί να δρα παράλληλα με την κυβέρνηση, να παράγει έργο, ακόμα και να καλύπτει κενά εκεί όπου η κεντρική εξουσία δεν μπορεί λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Πάνω σε αυτή τη θέση, η Ν.Δ. ετοιμάζεται για ένα συνέδριο «σύγχρονο και διαφορετικό» όπως το χαρακτηρίζουν στην «Κ» πηγές του κόμματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το 13ο συνέδριο δεν θα είναι ένα κλασικό κομματικό συνέδριο. Το είπε χθες και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, καθώς έδωσε το «παρών» σε σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής στην Πειραιώς, δηλώνοντας πως «το 13ο Συνέδριο της Ν.Δ. θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος».

Στο διά ταύτα, το συνέδριο θα έχει δύο βασικές θεματικές ενότητες, η πρώτη με τίτλο «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό» και η δεύτερη με τίτλο «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας». Οι σύνεδροι θα τοποθετηθούν πάνω σε αυτούς τους άξονες που θα συμπληρώνονται από ενότητες για την κλιματική αλλαγή και τον ψηφιακό κόσμο. Οι δύο αυτοί πυλώνες δεν θα αναπτυχθούν μόνο θεωρητικά, μέσω των συζητήσεων, αλλά θα εφαρμοστούν και στην πράξη. Πρώτον, στους χώρους του συνεδρίου δεν θα γίνεται καμία χρήση πλαστικού μιας χρήσης και δεύτερον, δεν θα υπάρχει τίποτα τυπωμένο σε χαρτί. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα app το οποίο θα μπορεί να «κατεβάσουν» οι σύνεδροι στο κινητό τους και να λάβουν ψηφιακά όλα τα κείμενα και τις ομιλίες του συνεδρίου, ενώ για όσους δεν διαθέτουν έξυπνο κινητό, θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα μπορούν να δουν τα κείμενα του συνεδρίου σε ψηφιακή μορφή.

Μία τρίτη καινοτομία θα είναι το εργαστήρι προσομοίωσης για το πώς δρουν οι αισθήσεις ενός ανθρώπου που πάσχει από κάποια αναπηρία, όπως για παράδειγμα μειωμένη όραση. Στόχος η περαιτέρω ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και η έμπρακτη απόδειξη πως άνθρωποι που πάσχουν από κάτι, αναπτύσσουν σε μεγαλύτερο βαθμό άλλες δεξιότητες. Από τα παραπάνω γίνεται σαφές τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν είπε για «σύγχρονη φυσιογνωμία»: ένα κόμμα οικολογικό, τεχνολογικά στην εποχή του και κοινωνικά ευαίσθητο. Παράλληλα, σχεδιάζεται ένας νυχτερινός αγώνας δρόμου, πιθανότατα με τη συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη. Γενικός στόχος του συνεδρίου, δεδομένου ότι δεν αφορά εκλογή νέων οργάνων, είναι να καταδείξει πως η Ν.Δ. περνά σε μία νέα φάση της ιστορίας της, φεύγοντας από τις παραδοσιακές συντηρητικές δομές και θέλει να απευθυνθεί σε νέα δυναμικά κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: