ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε Γραφεία Διευθύνσεων...
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 20-04-2021 έως και 27-04-2021 και ώρα 15:00. 


Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
*πρώην αιρετός ΠΥΣΠΕ Καστοριάς
περιόδου 2009-2014
Συνάδελφοι, μετά και την ανακοίνωση των μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (ικανοποιήθηκε το 87,47% των αιτήσεων Δασκάλων-ρεκόρ 10ετίας) και οι οποίες, βέβαια, κατά γενική ομολογία πραγματοποιήθηκαν πολύ νωρίς, όχι όμως νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αφού το 2018 είχαν ανακοινωθεί μία μέρα νωρίτερα!
Σας παραθέτω, λοιπόν, την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν τα "νόθα" ΠΥΣΠΕ της επικράτειας, το προσεχές χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπ' όψιν:
  • Τις μεταβολές (συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς) σχολικών μονάδων.
  • Τις υπηρεσιακές μεταβολές (σε α΄ φάση μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε β΄φάση αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ) των εκπαιδευτικών.
1. Ρύθμιση και Τοποθέτηση Υπεράριθμων

Το ΠΥΣΠΕ κρίνει και τοποθετεί τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που προκύπτουν από συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και καταργήσεις σχολείων. Αναλυτικά για τις υπεραριθμίες, δείτε παλαιότερη ανάρτηση εδώ

Ενημερωτικά, σας αναφέρω ότι, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, εκκρεμεί απόφαση του υπουργείου για τις μεταβολές σχολικών μονάδων, που πρότεινε ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, απόφαση που περιλαμβάνει:

Α. ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
  • 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Καστοριάς
  • Δ.Σ. Ασπροκκλησιάς με 4ο Δ.Σ. Άργους Ορεστικού
  • 1ου και 2ου Νηπιαγωγείων Μανιάκων
  • Νηπιαγωγείων Πενταβρύσου και Χιλιοδένδρου
  • Νηπιαγωγείων Λεύκης και 3ου Μανιάκων
  • 2ου και 7ου Νηπιαγωγείων Καστοριάς

Β. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
  • 1ου Δ.Σ. Άργους από 8/θ σε 6/θ.
  • 2ου Δ.Σ. Άργους από 8/θ σε 6/θ.
  • 1ου Δ.Σ. Καστοριάς από 8/θ σε 6/θ.
  • 4ου Δ.Σ. Καστοριάς από 10/θ σε 8/θ.
  • Δ.Σ. Κολοκυνθούς από 6/θ σε 4/θ.
  • Δ.Σ. Τοιχιού από 5/θ σε 3/θ.
  • Δ.Σ. Πολυκάρπης από 5/θ σε 3/θ.
  • Δ.Σ. Οινόης από 4/θ σε 3/θ.  
Γ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ
  • Δημοτικό Σχολείο Επταχωρίου ("Σκανδαλώδης" η απόκτηση 12 μορίων για κάποιους/κάποιες, τη στιγμή που έτεροι συνάδελφοι δεν θα τύχουν αυτής της ευνοϊκής μεταχείρισης. Μια οργανική θέση "ανενεργή" εδώ και 10 χρόνια... Μια θέση για "βόλεμα";)
και τα Νηπιαγωγεία:

  • Ασπροκκλησιάς,
  • Καλοχωρίου, 
  • Κεφαλαρίου, 
  • 12ου Καστοριάς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως αντιλαμβάνεστε, αν εγκριθεί η παραπάνω εισήγηση-πρόταση, θα προκύψουν αρκετοί υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν έναντι όλων των υποψηφίων για τοποθέτηση. Για τον λόγο αυτόν το Υπουργείο θα πρέπει, ΑΜΕΣΑ, να ανακοινώσει την απόφαση των μεταβολών σχολικών μονάδων, για το σχολικό έτος 2021-2022.

2. Μετά την τοποθέτηση των υπεράριθμων, αναρτώνται τα εναπομείναντα οργανικά κενά και καλούνται μέσα σε 10 μέρες οι εκπαιδευτικοί που:
α. Έχουν υποβάλει τον Νοέμβριο αίτηση για βελτίωση θέσης
β. Ήρθαν με μετάθεση από άλλα ΠΥΣΠΕ και
γ. Βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ
να υποβάλουν δήλωση οριστικής τοποθέτησης/βελτίωσης θέσης ή οριστικής τοποθέτησης μετατιθέμενων, στην οποία θα επιλέξουν, με σειρά προτίμησης, τις σχολικές μονάδες που επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν, ανεξαρτήτως κενών οργανικών θέσεων.
Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να δηλώσει μέχρι είκοσι (20) προτιμήσεις, σύμφωνα με το Π.Δ. 100/1997, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός σε πρωινό και ολοήμερο τμήμα της σχολικής μονάδας, καθότι οι θέσεις των Δασκάλων και Νηπιαγωγών, στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, είναι ενιαίες και χωρίς διάκριση.

3. Το ΠΥΣΠΕ τοποθετεί οργανικά με την εξής σειρά:
α. Τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών (Άρθρο 13 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 30 του Ν.3848/2010, ορίζεται ότι οι ανήκοντες στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 περ. α και γ του άρθρου 13 Π.Δ. 50/96 προηγούνται έναντι των λοιπών εκπαιδευτικών).
β. Όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του προαναφερθέντος Π.Δ., κρινόμενους με βάση τη μοριοδότησή τους.
 
4. Αμοιβαίες Μεταθέσεις
Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων και μέσα σε προθεσμία 15 ημερών, υποβάλλονται αιτήσεις αμοιβαίων μεταθέσεων με τις προϋποθέσεις ότι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί:
α. Έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια υπηρεσίας
β. Δεν έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία και
γ. Η διαφορά της συνολικής τους εκπαιδευτικής υπηρεσίας δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη.

5. Καλούνται και υποβάλλουν αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί που:
α. Είναι λειτουργικά υπεράριθμοι (όσοι δηλαδή «πλεονάζουν» στα σχολεία τους ή έχουν οργανική θέση σε σχολεία που δεν λειτουργούν).
β. Δεν κατέλαβαν οργανική θέση και παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ
γ. Ενδιαφέρονται για απόσπαση σε σχολεία εντός του ΠΥΣΠΕ 

6. Το ΠΥΣΠΕ τοποθετηθεί προσωρινά τους συναδέλφους με την εξής σειρά:
α. Τοποθετήσεις των Λειτουργικά Υπεράριθμων
β. Προσωρινές τοποθετήσεις όσων βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ
γ. Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και προσωρινές τοποθετήσεις όσων αποσπώνται από άλλα ΠΥΣΠΕ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Το υπουργείο θα πρέπει να αποστείλει διευκρινιστικές οδηγίες, αν θα πρέπει να υπολογιστούν ως οργανικά κενά οι φετινές συνταξιοδοτήσεις, αφού ως γνωστόν, οι συνταξιοδοτηθέντες συνάδελφοι παραμένουν στις θέσεις τους έως την 31η Αυγούστου 2021. 

*Ελλείψει αιρετών, την τρέχουσα πανδημική (καθ’ όλα…) χρονιά, οι εξ αποστάσεως διαδικασίες, εκτός των άλλων, «ενεργοποίησαν» και «απολεσθέντα» επιρρήματα, όπως το «τέως» (τ.). Διαβάζουμε π.χ., τ. αιρετός (!), τίτλος που μάλλον προκύπτει ως αποτέλεσμα του επιμύθιου «μια φορά αιρετός… ΠΑΝΤΑ αιρετός (!!!)»… Ε, εν ονόματι αυτής της "κτητικότητας"... ας υπογράψω κι εγώ μια φορά ως πρώην (π.) αιρετός… Ελλείψει «νυν», πλήθος οι «τ.» και οι «π.»!!!
Με υγεία και καρτερική υπομονή να υποδεχθούμε την Ανάσταση του Κυρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: