ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Με υπουργική απόφαση θα κόβεται ο μισθός σε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν self test!


Το είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία είχε πει πως θα υπάρχουν μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που δεν δέχονται να κάνουν self test.

Πλέον είναι και επίσημο, καθώς Κοινή Υπουργική Απόφαση εισάγει και το μέτρο της περικοπής αποδοχών για όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να επιβληθούν σε self test.

Συγκεκριμένα, η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων (Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης) προβλέπει το παραπάνω μέτρο για όσους εκπαιδευτικούς ή λοιπό προσωπικό των σχολείων δεν θέλει να κάνει το υποχρεωτικό self tests, ενώ οι διευθυντές των σχολείων θα παραπέμπονται για πειθαρχικά παραπτώματα που άπτονται των προβλεπόμενων υποχρεώσεων.

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη απόφαση, «τα όργανα που είναι αρμόδια να διαπιστώσουν ότι οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό των σχολείων έχουν υποβληθεί στον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο και ότι επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους στον τόπο εργασίας τη δήλωση αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου υποχρεούνται να μην επιτρέψουν την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας στα πρόσωπα αυτά, εφόσον:

α) Δεν έχουν υποβληθεί στη διενέργεια του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου ή δεν επιδεικνύουν δήλωση αποτελέσματος ή
β) Προσκομίζουν δήλωση ή βεβαίωση θετικού αποτελέσματος που προέκυψε από τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου». Και συνεχίζει: «Η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τα αρμόδια όργανα.
Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό των σχολείων δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρίζουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, η αρμόδια για θέματα προσωπικού υπηρεσία του φορέα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών του υπόχρεου προσώπου λόγω υπαίτιας μη παροχής εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις εξαιτίας της μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: