ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς μετονομάζεται σε ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ. Από το 2023 οι τρεις Δήμοι γίνονται δύο!

Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη...

Ο νέος χάρτης της περιοχής μας...



Με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς μετονομάζεται σε ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ, αφού ως γνωστόν, η αρχαία Ορεστίδα, ήταν ο ευρύτερος χώρος του Νομού Καστοριάς και όχι μόνο η περιοχή του Άργους Ορεστικού. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Το αρχαίο όνομα  «Ορεστίδα» προσδιορίζει μία περιοχή της Άνω Μακεδονίας, που σύμφωνα με ιστορικές πηγές υπήρξε η κοιτίδα του ένδοξου Μακεδονικού κράτους των προγόνων των μεγάλων Βασιλέων Φιλίππου και Αλεξάνδρου.



Επιπροσθέτως, οι Δήμαρχοι Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και Χρήστος Γκοσλιόπουλος αντίστοιχα, συμφώνησαν και θα εισηγηθούν στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων τους, τη συνένωση των δύο Δήμων, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ισχυρός και εύρωστος παραποτάμιος Δήμος, που τα όριά του θα αρχίζουν από τις πηγές του ποταμού Αλιάκμονα και τον αιματοβαμμένο Γράμμο έως και την ιστορική κοινότητα του Γέρμα.

Επίσης, και μετά από αίτημα των κατοίκων του παραλίμνιου Δισπηλιού, στον νέο Δήμο θα συμπεριληφθεί και η Τοπική Κοινότητα Δισπηλιού, που κατά το παρελθόν (αδίκως) είχε συνενωθεί με το Μαυροχώρι και μετέπειτα με την Καστοριά, αγνοώντας οι εμπνευστές των σχεδίων «Καποδίστριας και Καλλικράτης» τη ζωτική σχέση Δισπηλιού και Άργους Ορεστικού, καθώς συνδέονται γεωγραφικά, συγκοινωνιακά, κοινωνικά, οικονομικά και οικιστικά (μιας και έχουν πλέον ενωθεί).

Έτσι, ο νέος διευρυμένος Δήμος Άργους Ορεστικού- μετά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023- εκτός από παραποτάμιος θα είναι και παραλίμνιος με πολλά και ποικίλα οφέλη για την αναπτυξιακή του πορεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: