ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Βίζερ: Το α΄ 6μηνο ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε 200 δισ., όχι 100 δισ.

Διασπάθιση του δημοσίου χρήματος... Αυτό και αν ήταν σκάνδαλο!!! Υπαίτιοι δεν υπάρχουν;
kathimerini.gr
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. To πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν στοίχισε στην ελληνική οικονομία μόνο 100 δισ. αλλά «μάλλον τα διπλά», όπως δηλώνει ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant. Ο Τ. Βίζερ δεν αποδίδει την ευθύνη για το χρέος μόνο στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, αλλά και στην τότε ελληνική κυβέρνηση.
«Η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες» είναι ο λόγος που ο κ. Βίζερ διπλασιάζει το κόστος που είχαν οι διαπραγματεύσεις της τότε κυβέρνησης. «Δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βίζερ τονίζει τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο τότε επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ώστε τελικά το καλοκαίρι του 2015 να υπάρξει μια πρόταση από τους Ευρωπαίους στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα τη στιγμή που το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό εναντίον της χώρας. «Οι υπουργοί ήταν αναστατωμένοι με αυτά που είχαν βιώσει επί έξι μήνες με τον Βαρουφάκη, όλα αυτά τα μεγάλα λόγια και τις δημαγωγίες. Ενα μεγάλο μέρος από αυτούς είχε την άποψη πως «εάν θέλουν να φύγουν, ας πάνε στο καλό!» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι μόνο οι υπουργοί Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου ήταν εναντίον. «Στον Ντάισελμπλουμ χρωστάμε ότι τότε το Eurogroup δεν έφτασε να τα τινάξει όλα στον αέρα», λέει.
Οσον αφορά το πόσο κοντά έφτασε η χώρα να βγει από την Ευρωζώνη, ο ίδιος λέει πως η πιθανότητα να είχε συμβεί ένα Grexit το 2015 ήταν μεγαλύτερη από ό,τι το 2012. Αλλά οι συνέπειες το 2012 θα ήταν πολύ πιο δραματικές. «Ο κόσμος τότε ήταν πιο ασταθής, δεν υπήρχε μια ευρωπαϊκή εποπτική αρχή για τις τράπεζες, o Ντράγκι δεν είχε υποσχεθεί ακόμη ότι θα κάνει το παν για να σώσει το ευρώ. Δεν υπήρχε τίποτα», αναφέρει και «γι’ αυτό χρειάστηκε ο σχεδιασμός για ένα σχέδιο Β, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», επισημαίνει.
Οι αναφορές του προς τον τέως υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη είναι πλέον απαξιωτικές καθώς δηλώνει ότι δεν καταλάβαινε πως λειτουργούσε η ευρωπαϊκή μηχανή, ενώ σε ερώτηση κατά πόσον συμμερίζεται τον χαρακτηρισμό που του έδωσε ο τέως Ελληνας υπουργός Οικονομικών ότι «ταυτίζεται με τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού που εδρεύουν στις Βρυξέλλες», ο κ. Βίζερ απαντά με το γνωστό καυστικό χιούμορ του, «α, καλά, ο πλανήτης μας είναι μεγάλος και υπάρχει χώρος για πολλά είδη». Ενώ στην κατηγορία που του αποδίδει ο κ. Βαρουφάκης ότι «έσκαψε τον λάκκο της Ελλάδας», ο κ. Βίζερ την αποδίδει σε λεκτικό πυροτέχνημα. «Οπως το βλέπω εγώ, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της με την πλάτη στον τοίχο. Εξαιτίας της πολιτικής ή και των παραλείψεων διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, σίγουρα όχι μόνον αυτής του ΣΥΡΙΖΑ και του Βαρουφάκη. Χάρη σε πολλές προσπάθειες, η Ελλάδα στέκεται τώρα στα γόνατά της και εάν συνεχίσει με τη σωστή στρατηγική θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Δεν υπάρχουν σχόλια: