ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Μπιλ Γκέιτς: Πολύ ευκολότερη η επίλυση της πανδημίας, σε σχέση με την κλιματική κρίση



Πηγή: BBC
Αναδημοσίευση:Καθημερινή
Η ανθρωπότητα μπορεί να ξεπεράσει πολύ πιο εύκολο την πανδημία του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επιβάρυνση του κλίματος που χρειάζεται πολλή και μεγάλη προσπάθεια, τονίζει ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Ο βαθύπλουτος Αμερικανός επιχειρηματίας δήλωσε στο BBC ότι η επίλυση του προβλήματος του κλίματος θα είναι «ό,τι πιο σπουδαίο έχει κάνει ποτέ η ανθρωπότητα», ενώ σε σύγκριση με αυτό ο τερματισμός της πανδημίας «είναι πολύ, πολύ εύκολος».

Στο νέο βιβλίο του «Πώς να αποφευχθεί μια κλιματική καταστροφή», ο κ. Γκέιτς εστιάζει σε μια παγκόσμια προσπάθεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

«Ας μην υποτιμούμε το μέγεθος της πρόκλησης. Δεν έχουμε ποτέ ξανά κάνει τέτοια μετάβαση σαν αυτή που συζητούμε ότι πρέπει να γίνει στα επόμενα 30 χρόνια. Δεν υπάρχει προηγούμενο», είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Τόνισε ότι οι αριθμοί που πρέπει να θυμόμαστε είναι ο 51 δισεκατομμύρια, και το μηδέν: Τα 51 δισεκατομμύρια είναι οι τόνοι αερίων του θερμοκηπίου που ο κόσμος προσθέτει στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο κατά μέσο όρο. Μηδέν, είναι ο καθαρός αριθμός των τόνων βλαβερών αερίων που πρέπει να εκλύονται ετησίως, είπε. Αυτό θα γίνει με την περικοπή των εκπομπών σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξισορροπούνται από την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα διά της φύτευσης περισσότερων δέντρων.

Στόχος του κ. Γκέιτς είναι η συνδρομή της τεχνολογίας στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων μεθόδων, ενώ θα απαιτηθεί προσπάθεια χρήσης καινοτομιών σε βαθμό που κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: