ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για τη Σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των σχολικών μονάδων





Αρ. πρωτ.: 1366          Αθήνα 23/2/2021

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των σχολικών μονάδων


Συνάδελφοι,

έπειτα και από την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με Φ.Ε.Κ. 491/9-2-2021 σχετικά με τη «Σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των σχολικών μονάδων» (σε υλοποίηση των όσων προβλέπονται από τον ν.4692/2021), παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο άσκησης πίεσης από στελέχη της εκπαίδευσης προς τις σχολικές μονάδες ώστε εσπευσμένα να προχωρήσουν στις διαδικασίες σύνταξης εσωτερικού κανονισμού. Η ίδια η Υ.Α. δεν θέτει χρονικούς περιορισμούς στην ενέργεια αυτή, επομένως τέτοιου είδους ενέργειες αποκαλύπτουν την πρόθεση άσκησης πίεσης στην κατεύθυνση εφαρμογής της καταδικασμένης από το σύνολο του κλάδου, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αφού στον θεματικό άξονα 9 «Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας» περιλαμβάνεται ως δείκτης η «Διασφάλιση της εφαρμογής του σχολικού κανονισμού».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν τέτοιου είδους ενέργειες στα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. και να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σύνταξης εσωτερικού κανονισμού πριν δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την Ομοσπονδία, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: