ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Η αξιοπρέπεια και οι "μάσκες" της...

Και επειδή ο λόγος περί ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, ακόμη αναμένουμε τις πρέπουσες ενέργειες από τα διορισθέντα και αιρετά μέλη. Όσο γλυκιά και αν είναι η καρέκλα της εξουσίας, μονόδρομος οι παραιτήσεις τους...
Να έχουμε μία καλή εβδομάδα, χωρίς αύξηση κρουσμάτων!



Με την ταπεινή γραφίδα της Δασκάλας, 
Δέσποινας Γ. Σπυροπούλου

Καλημέρα στους εκλεκτούς αναγνώστες του μακρόσυρτου παρόντος δημοσιεύματος, το "μίκρυνα" όσο μου το επέτρεπε η έννοια της "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ", καλημέρα από καρδιάς!!!
Μια καινούργια μέρα, που έχουμε την τύχη να την ζούμε...
Λοιπόόόόόόόόόνννν!!! Παιδιά μου και... παιδάκια (μειωτικό υποκοριστικό για ενήλικους που ΔΕΝ μεγάλωσαν... Το διευκρινίζω και το διαχωρίζω διότι, εμείς οι δασκάλες/δάσκαλοι, χρησιμοποιούμε για τα Παιδιά ΜΑΣ, τα "υποκοριστικά της αγάπης" και αυτό δεν είναι τέτοιο...), λοιπόν, σήμερα θα μιλήσουμε για την αξιοπρέπεια, όχι αυτή που ατυχώς ορίζουν κάποιοι ως αξιοπρέπεια, αλλά την ακριβή, πολύτιμη, επώδυνη και αδιαμφησβήτητη εννοιολογικά Αξιοπρέπεια, όχι αυτή των φαιδρών "ηθικιστών", αλλά αυτή των κατά κυριολεξία και βαρύτητα Αξιοπρεπών!!!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Καντ, "ο Ά-νθρωπος (διότι υπάρχουν και ά-νθρωποι) δεν έχει τιμή, αλλά αξία, την αξιοπρέπειά του"!!!
Η έννοια της αξιοπρέπειας, Παιδιά μου και... παιδάκια (μ.υ.), είναι έννοια "χτιστή", "δομημένη", "χτίζεται" και "δομείται" επίπονα και απόλυτα συνειδητά και βεβαίως χτίζεται, δομείται και αποδεικνύεται σε βάθος χρόνου με την πορεία μας στη ζωή, κοινωνική και επαγγελματική!!! Έτσι αποκτάει και τη θεωρητική της υπόσταση... δια των έργων...
Παιδιά μου και... παιδάκια (μ.υ.),
Η έννοια της αξιοπρέπειας είναι μια εσωτερική διαπραγμάτευση του καθενός και της καθεμιάς μας με τον εαυτό του/της, μια σιωπηρή, "εκκωφαντική" εσωτερικά, διαπραγμάτευση ότι ουδέποτε θα παραβιάσουμε τον «προσωπικό μας κώδικα τιμής» για χάρη των άλλων (προσώπων, υλικών).
Δυστυχώς, αυτή η ακριβή έννοια, κατάντησε πολιτικάντικο επιχείρημα στα χέρια και στα στόματα καιροσκόπων, "ιδεολόγων" της ιδιοτέλειας, κομματικών και συνδικαλιστικών γυρολόγων του συμφέροντος, χτίστηκε, δομήθηκε και στήθηκε δε, πάνω σε υποκριτικές συμπεριφορές κτητικών προσφωνήσεων και συμπεριφορών του τύπου "κορίτσι ΜΟΥ", "... ΜΟΥ" και "... ΜΟΥ" και ξανά μανά "...ΜΟΥ"!!! Και αντί του "εξοστρακισμού" της ειρωνικής αυτής κτητικότητας, του υποκριτικού έρποντος σαλιαρίσματος, ΟΛΕΣ -κυρίως ΟΛΕΣ- και ΟΛΟΙ οι "ΜΟΥ" και "ΜΟΥ" αρέσκονται στο δούλεμα!!!
Λοιπόόόόόόόόόνννν!!! Παιδιά μου και... παιδάκια (μ.υ.),
Ο Bob Dylan γράφει το τραγούδι Dignity (Αξιοπρέπεια), το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα σχεδόν άγνωστο... Τόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις να κατανοήσεις πλήρως και να αποκτήσεις τη λάμψη της αξιοπρέπειας,, που ακόμη και ένα τραγούδι από τον αγαπημένο όλων... το αποπέμπεις... το "πουλάς"... Δεν θέλεις να το ακούς, δεν μπορείς να το ακούς... Πώς να το αντέξεις, πώς να την αντέξεις???
Το τραγούδι τελειώνει με μια πρόκληση: "Κάποιος μου έδειξε μια εικόνα κι απλώς γέλασα... Η αξιοπρέπεια δεν έχει φωτογραφηθεί ποτέ." Η κατά κόσμον εννοούμενη αξιοπρέπεια, λοιπόν, μόνο καρνάβαλους δημιούργησε, καρνάβαλους και καρναβάλια που φοράνε τη μάσκα της...
Παιδιά μου και... παιδάκια (μ.υ.), ένα είναι σίγουρο: η αξιοπρέπεια ΔΕΝ δομείται πάνω σε ΨΕΜΑΤΑ.
Πάμε, παιδάκια (μ.υ.) να δούμε τρία παραδείγματα όπου οι αλήθειες που καταγράφονται παρακάτω εκφράστηκαν είτε "μισές" είτε αποσπασματικά -έτσι βόλευε- και έλαβαν τη μορφή ελεεινού ψεύδους, που δια γυμνού οφθαλμού, καταδεικνύει την έλλειψη αξιοπρέπειας. Έχουμε και λέμε:

ΨΕΜΑ 1ο???
Στο ΠΥΣΠΕ Καστοριάς εκλέχθηκαν ΔΥΟ αιρετά μέλη από την παράταξη της ΔΗ.ΣΥ. με τους "παρεπιδημούντες" της... διότι πήρε ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό συγκριτικά με τις άλλες παρατάξεις, οι οποίες με την ισχνή συμμετοχή των ψηφοφόρων τους, δεν έπιασαν ΚΑΝ το εκλογικό μέτρο...
"Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην εξουσία, εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι..."

ΨΕΜΑ 2ο???
Στο ΚΥΣΠΕ εκλέχθηκαν ΔΥΟ μέλη και όχι βεβαίως ΕΝΑ
Το ένα μέλος από τη ΔΗ.ΣΥ. και το άλλο από τη ΔΑΚΕ...
"Πες ό ,τι ψέμα μπορείς. Πες του ψέματα. Μόνο ψέματα..."

ΨΕΜΑ 3ο???
Τα μέλη στα υπηρεσιακά συμβούλια ορίζονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή... Αν, λοιπόν, τίς είς θέλει και κυρίως μπορεί, έχει, δηλαδή, τα κότσια, να αναζητήσει τις ευθύνες για αυτό τον διορισμό τοπικά, ας τις αναζητήσει από τον παραπάνω θεσμικό παράγοντα κι ας μην αρέσκεται σε πυροτεχνήματα για αποπροσανατολισμό και δάφνες!!!... Μην σαλιαρίζετε.. "Θέλει αρετή και τόλμη...", όχι καιροσκοπικά κακαρίσματα!!! Τα παράπονα, λοιπόν, στον αρμόδιο και υπεύθυνο, όπως έπραξαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ της επικράτειας, μην κρύβεστε πίσω από την ασφάλεια του ανύπαρκτου κόστους, όλα στο φως... Το φως, βέβαια, "κοστίζει" και απαιτεί "αρετή και τόλμη"...
"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις..." Κωνσταντίνος Καβάφης
"Μερικές φορές αναρωτιέμαι τί θα πάρει, για να βρεις την αξιοπρέπεια"... (στίχος από το τραγούδι που ακολουθεί)
Το άγνωστο τραγούδι του Bob Dylan για την "άγνωστη" σε κάποιους Αξιοπρέπεια...
ΥΓ. Το δημοσίευμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο... "Τα έργα και οι ημέρες του καθενός/καθεμιάς είναι αμείλικτοι "αξιολογητές"!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: