ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Δάσκαλοι κατά Μπάιντεν για το άνοιγμα των σχολείων

eleftherostypos.gr
Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος
Το σχέδιο του προέδρου Μπάιντεν να ανοίξει το συντομότερο τα σχολεία ολόκληρης της χώρας κινδυνεύει να σκοντάψει στην Καλιφόρνια.

Τα πανίσχυρα συνδικάτα εκπαιδευτικών της μεγαλύτερης Πολιτείας των ΗΠΑ, που του χάρισε 55 εκλέκτορες στις 3 Νοεμβρίου, απαιτούν τον πλήρη εμβολιασμό των δασκάλων κατά της Covid-19 προτού επιστρέψουν στις αίθουσες.

Μολονότι στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο έχουν οριστεί οι ημερομηνίες επιστροφής των παιδιών στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια, στο Λος Αντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο και το Σαν Ντιέγκο δεν έχει κλειστεί συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι οι Καλιφορνέζοι μαθητές κινδυνεύουν να συμπληρώσουν έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης, μακριά από τη ζωντανή διδασκαλία.

Για τον Τζο Μπάιντεν αυτό αποτελεί ακανθώδες πρόβλημα, καθώς είχε υποσχεθεί ότι με τηνσυμπλήρωση των 100 ημερών του στην εξουσία, στις 30 Απριλίου, θα έχει επαναλειτουργήσει όλη η εκπαιδευτική διαδικασία, από το Νηπιαγωγείο ως την όγδοη εκπαιδευτική βαθμίδα – δηλαδή τους 14χρονους.

Μπορεί ο νέος πρόεδρος να έχει διαχρονικά καλές σχέσεις με τα συνδικάτα, αλλά στην παρούσα κρίση εμπιστεύεται περισσότερο την επιστήμη, και οι σχετικές έρευνες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν άφοβα δίχως μαζικούς εμβολιασμούς.

Το πρόβλημα λειτουργεί αλυσιδωτά, καθώς αν οι μαθητές δεν γυρίσουν στις τάξεις, ούτε οι γονείς τους θα μπορέσουν να γυρίσουν στις εργασίες τους, με συνέπεια να καθυστερεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το κακό ξεκινά από το γεγονός ότι οι Καλιφορνέζοι εκπαιδευτικοί -που κατά τραγική ειρωνεία ψηφίζουν δαγκωτό Μπάιντεν και Δημοκρατικούς- φυσάνε στο γιαούρτι έχοντας καεί από το χυλό του προηγούμενου χειμώνα.

Τότε η Καλιφόρνια μεταβλήθηκε σε φονική εστία της πανδημίας μαζί με τη Νέα Υόρκη, ενώ ούτε τώρα διαθέτει επαρκή εμβόλια. Αποφασισμένος, πάντως, να δώσει λύση στο αδιέξοδο είναι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, ξεκαθαρίζοντας ότι «το μη άνοιγμα των σχολείων δεν αποτελεί επιλογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: