ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Voucher 200 ευρώ σε πάνω από 500.000 μαθητές για υπολογιστές –Τα εισοδηματικά κριτήρια



Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
ΜΕ ΤΑ VOUCHERS των 200 ευρώ για την αγορά εξοπλισµού για τηλεκπαίδευση σε μαθητές και φοιτητές ηλικίας από 4 έως και 24 ετών ξεκινά τις επόμενες µέρες το πρώτο πακέτο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί αρχικά µε αμιγώς εθνικούς πόρους.

Αυτό ανακοίνωσε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είπε ότι το πρόγραμμα αφορά πάνω από 500.000 μαθητές. Όπως είπε, «εντός των ηµερών θα σταλεί από το υπουργείο Παιδείας στο ΥΠΟΙΚ η σχετική υπουργική απόφαση ώστε το έργο να ενταχθεί κατ' αρχάς στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων και στη συνέχεια στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».

Σύµφωνα µε πληροφορίες το πρόγραμμα αφορά την αγορά εξοπλισµού (σταθερούς υπολογιστές, laptops tablets ή smartphones), έχει συνολικό προϋπολογισµό 112 εκατ. ευρώ και θα έχει στόχο να διευκολύνει τα παιδιά σε οικονοµικά ευάλωτα νοικοκυριά να μπορούν να ακολουθούν τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες µε 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες µε ισοδύναμο οικογενειακό εισόδηµα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το κριτήριο εισοδήματος για µια οικογένεια µε δύο γονείς και δύο παιδιά αυξάνεται στα 12.000 ευρώ. Για µία οικογένεια µε δύο γονείς και ένα παιδί αντιστοιχεί σε µικτό οικογενειακό εισόδηµα 10.500 ευρώ. Για µία οικογένεια µε έναν γονιό και ένα παιδί αντιστοιχεί σε µικτό οικογενειακό εισόδηµα 9.000 ευρώ.

Επόμενα έργα που θα ενταχθούν άμεσα στις προχρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι προγράμματα κατάρτισης που θα αφορούν εργαζομένους που βρέθηκαν πολλούς µήνες σε αναστολή, αλλά και μακροχρόνια ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: