ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Τα βαθιά χασμουρητά της Κεντροαριστεράς

kathimerini.gr
Τάκης Θεοδωρόπουλος

Εδώ άλλοι σφάζονται για τη χάρη της Κεντροαριστεράς. Κακή δεν είναι, με τους εξαθλιωμένους μετανάστες είναι, με την ισότητα των φύλων είναι, κι όλες οι αγαθές συνειδήσεις τρέχουν πίσω της σαν μελισσούλες. Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς τη σοσιαλδημοκρατία; Πόσα δικαιώματα φρόντισε να κατοχυρώσει; Και τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τη σοσιαλδημοκρατία; Θα είχε μείνει στην εποχή της ΕΡΕ, όπως θύμισε χθες ο έγκριτος διανοούμενος Ξυδάκης, ο πρώην υπουργός. Εδώ που τα λέμε πολύ θα ήθελα να είχε μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή της ΕΔΑ, όμως δεν τολμώ να το πω. Θα με κυνηγούν στον ύπνο μου τα φαντάσματα του Λαμπράκη και του Ηλιού. Σοσιαλδημοκρατία είπατε; Κεντροαριστερά με άλλα λόγια. Και ποια είναι αυτή; Είναι η κληρονομιά του Αντρέα; Ο οραματιστής συνομιλούσε με το Μπάαθ και τον Καντάφι, κι αν τολμούσε κάποιος επί ηγεμόνος να προφέρει τη λέξη σοσιαλδημοκρατία, τον έστελναν σε μοναστήρι. Την Κεντροαριστερά τη νομιμοποίησε στην πολιτική σκηνή ο Σημίτης. Σήμερα σύμπασα η Αριστερά διεκδικεί την κληρονομιά του, όμως με τον εγωισμό της μετριότητας που την ταλανίζει, κανείς δεν τολμά να το παραδεχθεί.

Η μετεξέλιξη του Τσίπρα σε κεντροαριστερό ηγέτη μοιάζει με ερωτική φαντασίωση. Αν είσαι απελπισμένος όλα παίζουν. Οπότε τι να κάνεις. Αναγκαστικά στρέφεσαι στο ΚΙΝΑΛ. Η κ. Γεννηματά και η παρέα της είναι ένα ατύχημα της δυναστικής δημοκρατίας μας. Το ζήσαμε με τον πρίγκιπα Γεώργιο τον Μικρό, και τον Καραμανλή τον υποδεέστερο. Ο Μητσοτάκης δίνει τις εξετάσεις του ως πρωθυπουργός και όχι ως Μητσοτάκης. Είτε πετύχει είτε όχι γι’ αυτό θα κριθεί. Η Κεντροαριστερά είναι η εναλλακτική σε περίπτωση αποτυχίας του Μητσοτάκη. Τι έχει να προτείνει η Κεντροαριστερά για τη χώρα; Δυστυχώς γι’ αυτήν ακόμη και τα ευρωπαϊκά της πρότυπα έχουν αποτύχει. Η σοσιαλδημοκρατία απέτυχε στην εκπαίδευση, απέτυχε στο μεταναστευτικό και οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες που οραματίσθηκε, είναι χτισμένες σε σεισμογενές έδαφος. Το κοινωνικό της κράτος, δυστυχώς επίσης, έχει συρρικνωθεί. Τι της μένει για να επιβιώσει; Η αγαθή της συνείδηση, άρα η πολιτική ορθότητα.

«Τάξη στα πανεπιστήμια, αλλά όχι και αστυνομοκρατία». Αν δεν παραποιώ τον κ. Λοβέρδο κάπως έτσι το είπε. Τι εννοεί; Ο ευρών αμειφθήσεται. Ο κ. Λοβέρδος διεκδικεί τη διαδοχή ενός πολιτικού χώρου που μπορεί να είναι χώρος, όμως δεν είναι πολιτικός. Δεν έχει να προτείνει τίποτε στη χώρα. Και όσοι θεωρούν ότι ο Τσίπρας θα εισπράξει τη δυσαρέσκεια στον Μητσοτάκη, ας σκεφθούν ότι ο Τσίπρας απέτυχε. Για να εισπράξει οτιδήποτε πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει. Oσο για το ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ με Γεννηματά ή με Λοβέρδο θα πρέπει να βρει τρόπους για να μην προκαλεί βαθιά χασμουρητά. Oπως έλεγε ο Σαββόπουλος για τους τριγύρω σκηνοθέτες. Τους χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα το κράτος, όμως κανείς δεν άντεχε να δει το έργο τους στις αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: