ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ


free-sunday.gr
Το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ με σύνθημα «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας» παρουσίασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στην ομιλία του πως το σχέδιο θα στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές, τη διαφάνεια, τον σεβασμό στον φορολογούμενο και την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
«Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια έσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανείζονται» τόνισε, περιγράφοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση στη ΝΔ.

ΝΔ: Χρέη 214 εκατ. ευρώ

Όπως είπε η ΝΔ έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκατ. ευρώ κυρίως προς τράπεζες με τις ετήσιες δαπάνες της να φτάνουν τα 8,2 εκ. ευρώ και τα ετήσια έσοδα για το 2016 να είναι 4,2 εκ ευρώ.
«Το 60% πηγαίνει προς κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων. Άρα μένει 1,8 εκ ευρώ για κάλυψη ετήσιων δαπανών. Η ΝΔ πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έθεσε τους βασικούς στόχους του νέου οικονομικού προγράμματος. Όπως είπε θέλει οι ετήσιες δαπάνες να πέσουν μέσα σε 3 χρόνια από τα 8,2 εκ ευρώ στα 2,5 εκ, να μειωθούν δηλαδή οι ετήσιες δαπάνες κατά 70%. «Θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις για να μπορούμε να λειτουργούμε με οικονομική αυτοτέλεια» είπε τονίζοντας πως η ΝΔ μετακομίζει από ένα ακριβό κτίριο που πλήρωνε 95 χιλιάδες ευρώ τον μήνα σε ένα πιο μαζεμένο και λιτό με ενοίκιο 9,5 χιλιάδες, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαίες περικοπές σε δαπάνες, προσωπικό και μισθοδοσία. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και το «επιθετικό» όπως το περιέγραψε πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης.

Αποπληρωμή των χρεών από την κρατική επιχορήγηση

«Σήμερα είμαστε σε μια κατάσταση όπου ένα κομμάτι της κρατικής χρηματοδότηση θα πηγαίνει σε αποπληρωμή χρέους. Θέλουμε όμως να καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες από την ιδιωτική χρηματοδότηση» τόνισε επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα βασιστεί σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές χορηγίες.
«Η ΝΔ ανήκει στα μέλη της. Θέλουμε χορηγίες αλλά θέλουμε και να πάρουμε λίγα από πολλούς. Να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα όπου τα μέλη θα μπορούν να συνεισφέρουν στο κόμμα μικρά ποσά» τόνισε παρουσιάζοντας τη νέα πλατφόρμα www.nd.gr/donate όπου θα μπορούν τα μέλη να στηρίζουν οικονομικά τη ΝΔ με απόλυτη «διαφάνεια».

Από 31 Μαρτίου στη «Διαύγεια»

«Αν υπολογίσουμε ότι 1 στους 4 από τα εγγεγραμμένα μέλη στηρίξουν τη ΝΔ μόνο και μόνο από αυτή τη δράση θα έχουμε 2 εκ. ευρώ» είπε ενώ επεσήμανε ότι από την 31η Μαρτίου θα δημοσιεύεται η διαύγεια της ΝΔ με όλες τις δαπάνες του κόμματος ανά τρίμηνο. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: