ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Θλιβερές σκηνές στην Ειδομένη

Όλοι έκλεισαν τα σύνορα και μείναμε εκτός Ευρώπης!
ethnos.gr
Αναζητούν ξύλα για να ζεσταθούν, προσπαθούν να στεγνώσουν τα ρούχα τους, απομακρύνουν τις λάσπες και αρνούνται να πιστέψουν ότι τα σύνορα με την πΓΔΜ δεν θα ξανανοίξουν ποτέ...
Ο λόγος για τους 14.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, περιμένοντας καρτερικά να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την βόρεια Ευρώπη. Και μπορεί οι πρόσφυγες να μην χάνουν τις ελπίδες τους, η ελληνική κυβέρνηση, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την μεταφορά τους σε άλλες περιοχές της χώρας.

Με τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή να επιδεινώνονται μέρα με την ημέρα, το ζήτημα της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών γίνεται επιτακτικό.
Ήδη, τυπώνεται ένα κείμενο που είναι μεταφρασμένο στα συριακά, με το οποίο οι πρόσφυγες θα ενημερώνονται ότι τα σύνορα με τα Σκόπια είναι κλειστά και θα καλούνται να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές ώστε να μεταφερθούν σε δομές όπου θα τους προσφέρονται σίτιση και στέγη.

Χθες, πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν από την Ειδομένη αναζητώντας νέους χώρους φιλοξενίας, ενώ καθημερινά δεκάδες παιδιά διακομίζονται στο νοσοκομείο με ιώσεις και βρογχιολίτιδες.
Ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη σε 1-2 εβδομάδες «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης, ενώ και ο κ.Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time βεβαιώνει πως η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων προσφύγων θα γίνει ειρηνικά και χωρίς να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: