ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η "ΑΥΓΗ" πανηγυρίζει και η Ζωή κατηγορεί τον πρωθυπουργό...

Η ιστορική εφημερίδα κυκλοφορεί, πλέον, δίχως ταυτότητα!

Παρασκευή σήμερα και 13 ο μήνας, με το πρωτοσέλιδο της Αυγής να πανηγυρίζει για συμφωνίες με δανειστές! Είναι η μοναδική εφημερίδα που μέχρι πέρυσι τα έβλεπε όλα μαύρα και σήμερα γράφει πως η Ελπίδα επιστρέφει! 
ΑΥΓΗ

Κωνσταντοπούλου:"Συνταγματάρχης του πραξικοπήματος και μαριονέτα των δανειστών, ο Τσίπρας"

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άσκησε η τέως πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της κίνησης του κινήματος «Πλεύση Ελευθεσίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Η κ. Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε πολύ βαριές κουβέντες εναντίον του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους συντρόφους του αλλά και τον ελληνικό λαό. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, τον αποκάλεσε «συνταγματάρχη πραξικοπήματος» και «μαριονέτα των δανειστών» και επιτέθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών!
«Τις ανατροπές τις κάνουν οι λαοί και όχι οι κυβερνήσεις. Το «όχι» ήταν σαρωτικό. Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα γενναιότητας και αυτό ανέτρεψε ο Τσίπρας. Το ζήτημα είναι τι ήταν υποχρεωμένος να κάνει και δεν το έκανε», ανέφερε μιλώντας στα Παραπολιτικά για το δημοψήφισμα.
Στο ερώτημα αν το ήθελε το «όχι» ο κ. Τσίπρας, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ήλπιζε σε ένα “ναι” ή σε ένα οριακό αποτέλεσμα το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι. Στην μεταξύ μας συνεννόηση παρίστανε ότι φοβόταν το “ναι”. Αποδείχθηκε όμως ότι πόνταρε στο “ναι”. Αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ "This is not a coup" του Αρη Χατζηστεφάνου το οποίο αναφερόταν σε ένα διαρκές πραξικόπημα από τους δανειστές και το οποίο κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, όπως είπε: «Αποφάσισε στην συνέχεια ότι πρέπει να είναι συνταγματάρχης του πραξικοπήματος. Μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμένος τους εν Ελλάδι. Είναι πολύ βαριές αυτές οι πράξεις. Δεν καταπίνεται αυτό». 
Είπε ότι ο κ. Τσίπρας, κυβερνά με ένα 18% του Σεπτέμβρη αφού υπήρχε 50% αποχή. «Είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου η διακυβέρνηση. Παραβιάζεται ξανά και ξανά η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος. Πάσχει η νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Κάθε διάταξη κάθε άρθρο κάθε νόμος που αντιβαίνει σε αυτή την ετυμηγορία πάσχει. Και η διάλυση της Βουλής, πάσχει».
Επιτέθηκε και στον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος είπε ότι κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών. 
«Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής», είπε.
Κατηγόρησε Παυλόπουλο και Βούτση ότι έκαναν «μια Βουλή που ψηφίζει χαριστικές τροπολογίες. Έκαναν την Βουλή όργανο των δανειστών και επικυρωτήριο των μνημονιακών κελευσμάτων. Είμαι περήφανη που δεν παρέδωσα την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές. 
Τα ίδια φαινόμενα όταν γίνονταν από Σαμαρά και Βενιζέλο με την ίδια ένταση τα στηλίτευα. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που τα στηλίτευαν αλλά τώρα τα υλοποιούν. 
Ο στόχος ήταν να υπάρχει μια βουλή χωρίς αντιπολίτευση».

Αποχώρησε η ομάδα «Ενθέματα» της ΑΥΓΗΣ, γιατί τα μέλη της νιώθουν μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η ανακοίνωση της Συντακτικής Ομάδας των «Ενθεμάτων»
«Σας αποχαιρετάμε, γιατί η καθεμιά και ο καθένας από εμάς με τον τρόπο του, και όλοι μαζί, νιώθουμε ότι δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε: ότι δεν έχουμε τη ζωτικότητα, την όρεξη, τη δύναμη να δημιουργούμε (τουλάχιστον με τον τρόπο που το επιχειρούσαμε στα «Ενθέματα») ένα χώρο όπου οι ιδέες και οι απόψεις συνυπάρχουν, αναπνέουν, συγκρούονται, και, μερικές φορές, συντίθενται. Μέσα στη δίνη του τελευταίου χρόνου, με τις σταθερές μας κλονισμένες και τις ισορροπίες ακόμα δυσκολότερες, η προσπάθεια μας, παρόλο που γινόταν ολοένα και πιο αγωνιώδης, έδειχνε στα μάτια μας όλο και πιο αναντίστοιχη ως προς το συλλογικό της αποτύπωμα».

Ο Στρατής Μπουρνάζος εξηγεί γιατί παραιτείται από την «Αυγή»
«Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και –κάτι ακόμα πιο βαρύ– δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους. Την ίδια στιγμή, ενώ είμαι βέβαιος για το λάθος, δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Νιώθω κάθε μέρα να με πνίγουν πολλά. Κι όμως, στους φίλους μου που έγιναν υπουργοί ή ό,τι άλλο δεν μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο, να τους βαράω ή να τους οικτίρω – ακόμα κι όταν τους αξίζει· δεν το έκανα ποτέ αυτό στους φίλους μου. Και αν πάω παραπέρα, το κουβάρι μπλέκεται περισσότερο. Όταν βλέπω συντρόφους με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια, όχι μόνο να αυτοακυρώνονται πολιτικά μιλώντας για "φασιστερά", αλλά –κάτι που με τσακίζει– να επιχαίρουν ηδονικά για την κατάντια της κυβέρνησης, ποντάροντας στο μίσος (όπως έκανε κι ο Σύριζα παλιότερα, βέβαια). Αλλά ούτε αυτούς έχω το κουράγιο να τους κοπανάω. Και ξέρω όμως ότι όταν νιώθεις έτσι, όντας σε μια θέση δημόσιας παρέμβασης, δεν κάνεις πια για τούτη τη δουλειά: αν δεν μπορείς να μιλάς για τα «οικεία κακά», ήρθε η ώρα να αποσυρθείς από το πόστο αυτό.
Τα κείμενα δεν είναι μόνο (άψυχες) λέξεις, σελίδες στο χαρτί και την οθόνη. Είναι οι άνθρωποι που τα γράφουν και τα διαβάζουν· είναι οι σχέσεις, τα συναισθήματα οι ιδέες, οι σκέψεις που τα παράγουν και τις οποία παράγουν, με τη σειρά τους. Δεσμοί, σχέσεις, διαδρομές ανθρώπων. "Πάρε τη λέξη μου, δώσε μου το χέρι σου". Αυτό είναι, για μένα, το μάθημα των δεκάξι χρόνων».


Υπολήπτομαι βαθιά και απεριόριστα τους ιδεολόγους, γιατί εκπέμπουν συνέπειαγνησιότητα, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια, και ανιδιοτέλεια! Ο λαός, μάλλον, έχει άλλη άποψη χαρακτηρίζοντάς τους, γραφικούς!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: