ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Πώς επηρεάζει την εμφάνισή μας, το κάπνισμα.

Στη εμφάνιση θα σταθούμε και όχι στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο αλλά και στη σεξουαλική ζωή;
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

iatronet.gr
Γράφει: Διάκος Θοδωρής
Όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, υπάρχει όμως ένας σίγουρος τρόπος να τον κάνουμε να… τρέξει: το κάπνισμα. Η κακή αυτή συνήθεια επιδρά αρνητικά στην επιδερμίδα, στα δόντια και στα μαλλιά μας, κάνοντάς μας να γεράσουμε πρόωρα.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια των καπνιστών είναι οι “σακούλες” στα μάτια, καθώς το δέρμα κάτω από τα μάτια χαλαρώνει με το κάπνισμα. Επιπλέον, το τσιγάρο προκαλεί βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία, που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε ολόκληρο το σώμα. Όταν το δέρμα μας στερείται αυτά τα αναγκαία συστατικά, αρχίζουμε να παρατηρούμε αλλαγές. Γίνεται πιο θαμπό και χλωμό και το χρώμα μπορεί να εμφανίζει διαφορές από περιοχή σε περιοχή.
Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περισσότερα από 4.000 χημικά, εκ των οποίων πολλά είναι καρκινογόνα. Κάποια από αυτά προκαλούν βλάβη στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να αποκτούμε ρυτίδες. Μερικές από τις πιο ευαίσθητες περιοχές είναι το στήθος και το πάνω μέρος των χεριών. Ακόμα χειρότερα, σχηματίζονται ρυτίδες γύρω από το στόμα, που είναι περισσότερο εκτεθειμένο στον καπνό.
Το κάπνισμα, επιπλέον προκαλεί περισσότερα σημάδια γήρανσης στο δέρμα. Σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι καταστροφικά. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στους καπνιστές να εμφανίζονται πρόωρα οι ρυτίδες στις άκρες των ματιών, αλλά και να είναι πιο βαθιές.
Τι συμβαίνει όμως με τα δόντια; Σίγουρα ένας τρόπος για να αναγνωρίσουμε τους καπνιστές είναι να κοιτάξουμε πόσο κιτρινισμένα είναι τα δόντια τους. Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εκεί. Τα ούλα γίνονται ευαίσθητα, η αναπνοή γίνεται δύσοσμη και – μετά από χρόνια – τα δόντια βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να πέσουν.
Τα δάχτυλα των χεριών είναι άλλη μια περιοχή που φανερώνει αν καπνίζουμε. Ο καπνός κιτρινίζει τις άκρες των δαχτύλων, εκεί που κρατάμε το τσιγάρο, αλλά πολλές φορές προχωράει και στα νύχια. Ευτυχώς, το χρώμα επανέρχεται στο φυσιολογικό όταν κόψουμε το κάπνισμα.
Έχουμε, επίσης, κακά νέα για όσους φοβούνται πως θα χάσουν τα μαλλιά τους. Φαίνεται πως το κάπνισμα επιταχύνει τους ρυθμούς με τους οποίους οι τρίχες των μαλλιών μας αδυνατούν και πέφτουν. Υπάρχουν, μάλιστα, έρευνες που δείχνουν ότι η αραίωση είναι πιο κοινή στους άνδρες που καπνίζουν.
Έρευνες επίσης έχουν αποδείξει ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καταρράκτη στα μάτια. Ο καταρράκτης είναι σκούρες περιοχές πάνω στο μάτι, που εμποδίζουν την όραση και μπορεί να χρειαστούν εγχείρηση.
Οι καπνιστές βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν ψωρίαση. Τα πιο συχνά μέρη που εμφανίζεται αυτή η ακίνδυνη, αλλά συχνά ενοχλητική δερματοπάθεια, είναι οι αγκώνες, το κεφάλι, τα χέρια, η πλάτη και τα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: